ΕΡΑ Τρικάλων: “Μα η ζωή λεχώνα, ελπίδες γέννησε” Reviewed by Momizat on . Θα αναρωτηθεί κανείς: «Γιατί πρώτο θέμα η ΕΡΑ; Ποιος ασχολείται πια; Εντάξει, δεν λέω, σημαντικό είναι, αλλά, τώρα… πάει, πέρασε». Αυτό είναι το πρόβλημα: η Λήθ Θα αναρωτηθεί κανείς: «Γιατί πρώτο θέμα η ΕΡΑ; Ποιος ασχολείται πια; Εντάξει, δεν λέω, σημαντικό είναι, αλλά, τώρα… πάει, πέρασε». Αυτό είναι το πρόβλημα: η Λήθ Rating: 0

ΕΡΑ Τρικάλων: “Μα η ζωή λεχώνα, ελπίδες γέννησε”

ΕΡΑ Τρικάλων: “Μα η ζωή λεχώνα, ελπίδες γέννησε”

Θα αναρωτηθεί κανείς: «Γιατί πρώτο θέμα η ΕΡΑ; Ποιος ασχολείται πια; Εντάξει, δεν λέω, σημαντικό είναι, αλλά, τώρα… πάει, πέρασε».

Αυτό είναι το πρόβλημα: η Λήθη. Ως απουσία μνήμης και ως συνακόλουθη απουσία πράξης. Πράξης ενάντια σε οτιδήποτε «μαυρίζει» την εικόνα, τη ζωή, τη χαρά.
Είχαμε την ΕΡΤ. Της φωνάζαμε, όπως φωνάζουμε στη μάνα μας, ότι όλο δεν τα κάνει καλά. Αλλά πάντα την αγαπούσαμε.
Κι ένα απόγευμα, οκτώμισι μήνες πριν, η ΝΔ αποφάσισε να την κλείσει. Η τριπλή, μέχρι τότε, συγκυβέρνηση, έμεινε με δύο πιλότους.
Κι ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Και συμπαραστάθηκε. Και αντικατόπτριζε στην ΕΡΤ το κόψιμο ελπίδων. Την ανεργία και τις χαμένες ώρες αναμονής στον ΟΑΕΔ. Μπορεί να ένιωθε ότι η ΕΡΤ συμβόλιζε όσα είχε συνηθίσει να έχει. Μερικά εξ αυτών, φυσικά, παράλογα και υπερκαταναλωτικά. Αλλά έρχεται η στιγμή που λες «φτάνει ρε μεγάλε, μέχρι εδώ».

Αλλά μετά πέρασε ο καιρός. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο. Κυβέρνηση αμυνόμενη είναι, αυτό θέλει να κάνει.

Κι ήρθε η είσοδος των ΜΑΤ, το σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ που πληρώνουμε χωρίς να έχουμε – και μάλλον δεν θα έχουμε, παρότι πληρώνουμε – το πλήθος των προσλήψεων που στο διαδίκτυο καταγγέλθηκαν. Και μετά τη μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, ήρθε η ώρα των Τρικάλων. Τσικνοπέμπτη χθες και οι δύο τέως εργαζόμενοι στην τέως ΕΡΑ στο στούντιο των Τρικάλων, Ελπίδα Κουτσογιάννη και Αλέξανδρος Ζαούτσος, σκέφτηκαν να τσικνίσουν όσοι τρικαλινοί θέλουν, με την ΕΡΑ. Στη μουσική σκηνή «Κεντρική Πλατεία», παρέα με μουσικά σχήματα. Τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και τον Κώστα Ράγια που ήρθαν από τη Λάρισα, και τον τρικαλινό Βαγγέλη Μπαρμπαρούση με την υπέροχη φωνή, που πλαισιώθηκε από τον Νίκο Τζαβέλλα.

Αφιλοκερδώς και με αλληλεγγύη, οι μουσικοί – ερασιτέχνες με την κλασική έννοια – συνέδεσαν την εθιμική γιορτή με τη διαφορετική οπτική μιας κατάστασης. Αυτής, που υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ και τα συμπαρομαρτούντα, είναι ο καθρέφτης της κατάστασης στη χώρα μας. Μια χώρα που αγαπάμε και ελπίζουμε να αλλάξει.

Γι’ αυτό οι τρικαλινοί κατέκλυσαν τη μουσική σκηνή, έμειναν μέχρι το πρωί και διασκέδασαν, μαζί με δημοσιογράφους της τέως ΕΡΤ από Λάρισα και Καρδίτσα, με κόσμο που απλώς ήθελε να συμπαρασταθεί, χωρίς να μπαίνει υπό κομματικές ταμπέλες.DSC09254 DSC09237 DSC09238 DSC09245 DSC09246 DSC09248 DSC09250
Η ΕΡΤ τελικά, είναι μια πολύ αγαπημένη μάνα. Μας μεγάλωσε, μας στενοχώρησε, αλλά χωρίς αυτή, δεν κάνουμε.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας