"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Εργαζόμενοι ΕΑΣΤ : “σιωπούσαμε για το καλό της Ένωσης , όμως κάναμε λάθος”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων, «ΕΝΩΣΗ», έχουν το θράσος να λένε τόσες ανακρίβειες , να λασπολογούν και να συκοφαντούν πρώην εργαζόμενους , τους απολυμένους , αυτούς που πήραν προμήνυση απόλυσης και αυτούς που δεν υπόγραψαν ατομική σύμβαση. Κατηγορούν αυτούς που βρήκαν την δύναμη να αντιδράσουν και δεν κρύβουν άλλο το << έγκλημα >>που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε βάρος της Συνεταιριστικής Οργάνωσης.

Μέχρι τώρα όλοι σιωπούσαμε για το καλό της Ένωσης.Πιστεύαμε οτι αν μιλούσαμε θα κάναμε κακό στο σπίτι μας. Όμως κάναμε λάθος. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια. Αρκετά πράγματα έγιναν ήδη γνωστά στην Τρικαλινή κοινωνία . Πολιτικό κόμμα με επερωτήσεις στη βουλή , συνδικαλιστικοί φορείς του Νομού, όπως το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, το σωματείο ιδ. Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων , ο συνδυασμός ‘’ λαική συσπείρωση ‘’ καθώς και οι υπόλοιποι συνδυασμοί για τον δήμο Τρικκαίων καθώς και η ομοσπονδία συν/κών υπαλλήλων (ΟΣΕΓΟ) , ανέδειξαν το πρόβλημα και στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων. Όχι μόνον αυτών που απολύθηκαν αλλά και αυτών που υπέκυψαν στον εκβιασμό και υπόγραψαν ατομικές συμβάσεις.

Ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, η αναξιοκρατία και η καταπάτηση όλων τωνεργασιακών δικαιωμάτων είναι γεγονός. Με τον διαχωρισμό των υπαλλήλων σε δικούς μας και στους ¨ άλλους ¨, η Διοίκηση με παρεμβάσεις στις εκλογές του Σωματείου των Συν/κών Υπαλλήλων , κατάφερε να εκλεγεί ένα Δ.Σ << προσκυνημένο>> , <<πουλημένο>> , αποδυναμώνοντας έτσι κάθε συνδικαλιστική δράση. Και μόλις το Δ.Σ ολοκλήρωσε την αποστολή του και υπογράφηκαν οι ατομικές συμβάσεις , παραιτήθηκε και έκτοτε δεν υπάρχει σωματείο.

Όλοι μαζί και δυστυχώς αδιαμαρτύρητα, δεχτήκαμε την εκ’ περιτροπής εργασία, για μία ημέρα την εβδομάδα. Μειώθηκαν και οι αποδοχές και οι ημέρες ασφάλισης , άδειας , δώρου όλων μας .

Όλοι μαζί , κατά την διαβούλευση με την εργοδοσία, αποδεχτήκαμε την πρόταση για σύναψη επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της γενικής συνέλευσης , καταγεγραμμένη στα πρακτικά του σωματείου, με μειώσεις των αποδοχών όσο επιθυμούσε η εργοδοσία. Η ίδια διέκοψε την διαβούλευση παρ’ολο που το αρνείται και εφάρμοσε μονομερώς την εκ’ περιτροπής εργασία για δύο ημέρες την εβδομάδα. Συνεχίσαμε να εργαζόμαστε για 5 ημέρες και να πληρωνόμαστε για 3 , με σκοπό να βοηθήσουμε την επιχείρηση να ορθοποδήσει και για να μην γίνουν απολύσεις , αλλά μάταιοι οι κόποι μας. Παρόλη την μείωση των αποδοχών μας , τα ταμεία της Ένωσης παρέμειναν άδεια και τα χρέη αυξάνονταν.

Την ώρα όμως που απολύονταν εργαζόμενοι , την αμέσως επόμενη στιγμή προσλαμβάνονταν ημέτεροι , νέοι .

Συνάδελφοι , καταλαβαίνουμε τον φόβο σας από τις απειλές και πιέσεις της διοίκησης . Όμως δεν δικαιολογήστε να υπογράφετε και να δημοσιεύετε ενα κείμενο με το οποίο, υμνείτε τους διοικούντες, ρίχνετε λάσπη και κατηγορείτε τους συναδέλφους σας . Με την εφαρμογή του μνημονιακού Νόμου 4046/2012 και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , δεχτήκαμε μειώσεις μισθών όλοι μας και οχι μόνο εσείς .

Η εργοδοσία αποφάσισε, στις 13/08/2014. να απολύσει εργαζόμενους με το δίλλημα , ή φεύγετε αυθημερόν με καταγγελία σύμβασης , λαμβάνοντας ένα μέρος της αποζημίωσης που δικαιούστε και υπογράφετε, ότι την πήρατε ολόκληρη για να φαίνεται « νόμιμη » η εργοδοσία, ή απολύεστε σε 3-4 μήνες με την μισή αποζημίωση . Όσοι απολύονται και δεν βρίσκουν δουλειά – πράγμα δύσκολο σήμερα – παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Όσοι απολύθηκαν μέχρι τώρα, όσοι δεν υπέγραψαν την ατομική σύμβαση και όσοι πήραν προειδοποίηση απόλυσης, κανείς δεν έχει θεμελιώσει δικαίωμα, να πάρει σύνταξη αύριο . Άρα λοιπόν κύριοι συνάδελφοι πιστεύετε ακόμα οτι εμεις « οικειοθελώς » αφήσαμε τους «παχυλούς μισθούς» , τις μεγαλες «καρέκλες» για να μείνουμε άνεργοι ; ; ; . Όλοι μας θέλουμε δουλειά , όχι μερική απασχόληση , όχι ανεργία. Συνάδελφοι της Ένωσης μετά από ολα αυτά , πιστεύετε ακόμα ότι είμαστε εργατοπατέρες ; ; ; . Έιμαστε καρεκλοκένταυροι όπως μας κατηγορείτε ; ; ;. Το κατάπτυστο κείμενο που υπογράψατε κατά των πρώην συναδέλφων σας , αποτελεί μνημείο δουλοπρέπειας, υποτέλειας , απαξίωσης . Είναι ντροπή για κάθε εργαζόμενο . Όταν έρθει η ώρα για νέες απολύσεις και για νέες μειώσεις μισθών – που θα έρθει – θα μετανιώσετε για τη στάση σας αλλά θα είναι πολύ αργά. Είναι απόλυτα σίγουρο πως για την κατρακύλα της Ένωσης δεν φταίνε οι αποδοχές των εργαζομένων όπως λέει η διοίκηση και αυτό το ξέρετε και εσείς καλά .

Το βλέπετε ότι η λειτουργία της Ένωσης ως συνεταιριστική οργάνωση υπονομεύεται , με στόχο να αλλάξει χέρια .

Αντιδράστε τώρα, πριν είναι αργά .

Γνωρίζουμε ότι η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη, είναι σκληρή και η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια να συγκινηθεί από το γεγονός , ότι θα προστεθούν στούς 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους , ακόμη 20–30 άνεργοι από την Ένωση Τρικάλων . Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τους Προσωρινούς διαχειριστές , -καθώς είναι εκλεγμένοι – , στα επικοινωνιακά άλματα, στην λασπολογία και στίς κατηγορίες , που στηρίζονται σε επαγγελματίες επικοινωνιολόγους , με τα λεφτά της Ένωσης .

Όμως εμείς οι απολυμένοι , προτιμήσαμε τον αγώνα από την υποταγή , απο την δουλοπρέπεια , απο τον εξευτελισμό . Με την προσπάθεια αυτή που κάνουμε , θέλουμε αναδείξουμε τα προβλήματα της οργάνωσης , να αποκρούσουμε τις αισχρές κατηγορίες , ανακρίβειες και δικαιολογίες της διοίκησης σχετικά με τις απολύσεις μας και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια στα μάτια της Τρικαλινής κοινωνίας , με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι .

Οι απολυμένοι της Ένωσης Αγροτικός Συνεταιρισμών Τρικάλων

Οι υπογραφές μας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης