"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Εργοστάσιο στη Λάρισα κατασκευάζει η Βιολάντα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την τρίτη της παραγωγική μονάδα στη Θεσσαλία ετοιμάζει η μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr η εταιρεία βγαίνει αυτή τη φορά από τα όρια του νομού Τρικάλων και επιλέγει για την επέκτασή της την περιοχή της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ανέγερση της νέας μονάδας θα πραγματοποιηθεί στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Οι εργασίες θα είναι διετούς διάρκειας και θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Το κεντρικό εργοστάσιο του ομίλου, βρίσκεται στο 6ο χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας. Διαθέτει 6 γραμμές παραγωγής μπισκότων, συνολικής μέγιστης δυναμικότητας 12.500 τόνων, μία γραμμή παραγωγής γεμιστής γκοφρέτας δυναμικότητας 800 τόνων ετησίως και μία γραμμή παραγωγής δημητριακών bran flakes και corn flakes μέγιστης δυναμικότητας 2.000 τόνων ετησίως.

Αυτή την περίοδο η μονάδα επεκτείνεται με επιπλέον κτηριακές εγκαταστάσεις, όπου θα τοποθετηθεί μία ακόμη γραμμή παραγωγής για γεμιστά μπισκότα και crackers. Το κεντρικό εργοστάσιο είναι η ναυαρχίδα του ομίλου, όπου μετά την ολοκλήρωση της ως άνω επένδυσης, η συνολική μέγιστη δυναμικότητά του θα ξεπεράσει τους 16.500 τόνους ετησίως.

Η BAKER

Η BAKER είναι το δεύτερο εργοστάσιο και εδρεύει στο 12ο χλμ. Τρικάλων – Λάρισας. Τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο 2017. 

Διαθέτει μια πλήρως καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής μπισκότων και snacks, συνολικής ετήσιας δυναμικής 2.500 τόνων. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί υποδομές για εγκατάσταση μιας 2ης γραμμής ισοδύναμης παραγωγής. 

Η BAKER έχει αναλάβει ένα σημαντικό μέρος του εξαγωγικού έργου του ομίλου, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. 

Η Βιολάντα συνέχισε την επέκταση της προϊόντικής της γκάμας με νέα λανσαρίσματα τον τελευταίο μήνα, και πιο συγκεκριμένα: • Cookies ZERO • Μπισκότα Βρώμης Χωρίς Ζάχαρη • Δημητριακά ολικής άλεσης PROTEINO με Μαύρη σοκολάτα • Δημητριακά ολικής άλεσης PROTEINO χωρίς Ζάχαρη.

Η θεσσαλική εταιρεία, πέραν της εγχώριας αγοράς όπου τρέχει με διψήφια νούμερα ανάπτυξης, διαθέτει σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις με κυριότερους προορισμούς τις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική.

Το 2019 είχε τζίρο 21 εκ. ευρώ.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης