«Ερείπια» η οικοδομή στα Τρίκαλα ! – Έχει παραλύσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα   Reviewed by Momizat on . Η συντριβή του κατασκευαστικού τομέα δεν άφησε ανεπηρέαστη  την περιοχή μας με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα να παρουσιάζετα Η συντριβή του κατασκευαστικού τομέα δεν άφησε ανεπηρέαστη  την περιοχή μας με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα να παρουσιάζετα Rating: 0

«Ερείπια» η οικοδομή στα Τρίκαλα ! – Έχει παραλύσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα  

«Ερείπια»  η οικοδομή στα Τρίκαλα !  – Έχει παραλύσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα   

Η συντριβή του κατασκευαστικού τομέα δεν άφησε ανεπηρέαστη  την περιοχή μας με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα να παρουσιάζεται της τάξης του 95% περίπου σε σχέση με το 2005, που θεωρήθηκε η χρονιά έξαρσης στον χώρο της κατασκευής. 

Αυτή την εποχή στην πόλη των Τρικάλων κατασκευάζονται μόνο 1-2 πολυκατοικίες ενώ περίπου στο 30% υπολογίζεται και η πτώση στις τιμές των ακινήτων.

Ακίνητο με παλιότερη τιμή 1.600 ευρώ το τετραγωνικό περίπου, σήμερα – κατά μέσο όρο πάντα – πωλείται 1.100 – 1.200 περίπου.

Αλλά η ζήτηση παραμένει στα αζήτητα.

Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία πολλαπλασιάζονται και ο φόβος για το αύριο ενδυναμώνεται ενώ οι εγγραφές οικοδόμων στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ Τρικάλων είναι δεκάδες καθημερινά, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Από την ανεργία πλήττονται όχι μόνο οι οικοδόμοι και οι χτίστες αλλά και μια σειρά άλλων κλάδων γύρω από αυτόν τον τομέα, όπως μάντρες με υλικά οικοδομών, με μηχανήματα αλλά και μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι ,  υδραυλικοί, ξυλουργοί, που ψάχνουν με το ¨κερί» το μεροκάματο. 

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολυτελείς κατοικίες και τα αχανή διαμερίσματα αποτελούν παρελθόν.

Οι λίγοι που χτίζουν επιλέγουν να κατασκευάσουν μικρά σπίτια ή να προχωρήσουν σε μερεμέτια και σε μικρές επεκτάσεις σε υφιστάμενα κτίσματα, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι παραπάνω. 

 

Σχόλια (1)

  • 40κυματοθραύστης

    Και να υπάρχουν χρήματα, το χέρι δεν μπαίνει στην τσέπη γιατί ο φόβος για το αύριο νεκρώνει τη διάθεση. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο γάιδαρος που αποτελειώνει το στραβό το κλήμα.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή