Ερχεται το νέο “χαράτσι” στα ακίνητα… Reviewed by Momizat on . Έρχεται στα τέλη Ιουνίου ο νέος φόρος ακινήτων, που αποδεσμεύεται πλέον από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News πρόκειται για έναν φόρ Έρχεται στα τέλη Ιουνίου ο νέος φόρος ακινήτων, που αποδεσμεύεται πλέον από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News πρόκειται για έναν φόρ Rating: 0

Ερχεται το νέο “χαράτσι” στα ακίνητα…

Ερχεται το νέο “χαράτσι” στα ακίνητα…

Έρχεται στα τέλη Ιουνίου ο νέος φόρος ακινήτων, που αποδεσμεύεται πλέον από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News πρόκειται για έναν φόρο που αναμένεται να δημιουργήσει μια σειρά από αδικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να στείλει μαζί με τα εκκαθαριστικά λογαριασμό συνολικά 2,65 δισ. ευρώ για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιήμενοι» αυθαίρετοι χώροι.

Μάλιστα, τη στιγμή που ο ΕΝΦΙΑ αποδεσμεύεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ είναι πλέον σαφές ότι θα φορολογούνται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (ακατοίκητα σπίτια, διαμερίσματα προς ενοικίαση που παραμένουν άδεια κ.α.).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος φόρος αναμένεται να είναι αρκετά υψηλός, καθώς θα διαμορφωθεί βάσει των αντικειμενικών αξιών και όχι βάσει των πραγματικών αξιών.

Κατά το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή του υπουργείου Οικονομικών ερμηνεύεται ως «το μεγαλύτερο φορολογικό τρικ» των τελευταίων ετών, καθώς η διαφορά αντικειμενικών και εμπορικών αξιών έχει φτάσει πλέον, σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στο 60%.

πηγή nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή