«ΕΡΩΦΙΛΗ» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Reviewed by Momizat on .       Tην Τρίτη 28 Ιουνίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ» παρουσιάζει την θεατρική παρ       Tην Τρίτη 28 Ιουνίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ» παρουσιάζει την θεατρική παρ Rating: 0

«ΕΡΩΦΙΛΗ» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

«ΕΡΩΦΙΛΗ» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

 

 

 

Tην Τρίτη 28 Ιουνίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:

Ερωφίλη Φωτεινή Φιλοσόφου

Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης

Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος

Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου

Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου

 

Διανομή-Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης

Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Μουσική: Ανακρέων Παπαγεωργίου

Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς

 

Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία   Έρωτα και Θανάτου  και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν “ήλιος φωτερός”, όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.

Η «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση είναι μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στη Ζωή, ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθειά και πιο ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένα, αλλά τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φίλου.

Η φίλη της καρδιάς και της ψυχής, της άγουρης νιότης που ακόμα και με το θάνατό της υπερασπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη…

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τέτοια κοινωνικά προβλήματα.

Υπάρχει ανάγκη από πολλές «Ερωφίλες»…

 

 

 

Τρίτη 28 Ιουνίου, 21:30, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, φοιτητικό μαθητικό 10€, προπώληση 12€ ,  και στο www.viva.gr μειωμένο 8

 Προπώληση εισιτηρίων Τρίτη 28 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, 10π.μ.-2μ.μ.

 Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή