Ερώτηση Βλαχογιάννη για συντάξεις στρατιωτικών Reviewed by Momizat on . Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Ηλία Βλαχογιάννη, μας εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου: Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε , ο Βουλευτής Τρι Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Ηλία Βλαχογιάννη, μας εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου: Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε , ο Βουλευτής Τρι Rating: 0

Ερώτηση Βλαχογιάννη για συντάξεις στρατιωτικών

Ερώτηση Βλαχογιάννη για συντάξεις στρατιωτικών

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Ηλία Βλαχογιάννη, μας εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου:
Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε , ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, με 13 ακόμη συναδέλφους βουλευτές, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Εργασίας, κ.κ. Στουρνάρα , Δένδια και Βρούτση αντίστοιχα, με θέμα τις Τροποποιητικές Συνταξιοδοτικές Πράξεις από το Γ.Λ.Κ. για συντάξεις στρατιωτικών.

Η ερώτηση

ΘΕΜΑ:  Τροποποιητικές Συνταξιοδοτικές Πράξεις από το Γ.Λ.Κ. για συντάξεις στρατιωτικών

 

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αρχίσει η αποστολή Τροποποιητικών Συνταξιοδοτικών Πράξεων, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν χορηγηθεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους στρατιωτικούς (από Αντισυνταγματάρχη και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους δεν αναγράφεται ότι αποστρατεύονται “ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους”.

Με τον Ν. 3408/2005, δικαιώθηκαν νομικά όλοι οι Αξιωματικοί που είχαν αποστρατευθεί προ της 30-06-2002 και τους χορηγήθηκαν οι μισθολογικές προαγωγές -μέχρι δύο βαθμούς πάνω από τον αποστρατευτικό βαθμό, σύμφωνα με τους Ν. 2838/2000,3016/2002. Έτσι, από 1-10-2005 χορηγήθηκαν συντάξεις σε ανώτερο βαθμό καθώς καλύφθηκε το κενό των Π.Δ. με την υποβολή  βεβαίωσης, ότι ετέθησαν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία ως “ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους”.

Σήμερα, το Γενικό Λογιστήριο, ενημερώνει τους ανωτέρω Αξιωματικούς ότι για τα επιπλέον ληφθέντα ποσά συντάξεων από 01-10-2005 έως 30-06-2013, θα σταλούν καταλογιστικές πράξεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Επιπλέον, οι θιγόμενοι αξιωματικοί μπορούν να ασκήσουν έφεση ενώπιον του III Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός 60 ημερών από την κοινοποίηση των πράξεων.

Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι η ανωτέρω αναστάτωση δημιουργήθηκε από αμέλεια κατά τη σύνταξη των Π.Δ. που ορίζουν τις αποστρατείες, είναι αναγκαία αφενός η αναστολή εκτέλεσης της Καταλογιστικής Πράξης, μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και η ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις περί κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών (Π.Δ.24/1997).

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής πράξης μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

 

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και για την ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων,

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή