Ερώτηση ΚΚΕ για τις καταστροφές από χαλάζι στον Ν. Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Θέμα: Ζημιές από βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση έπληξε την Κυριακή 15/6/2014 το Νομό Τρικάλων Πρωτοφανής θεομηνία με έντονη βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και Θέμα: Ζημιές από βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση έπληξε την Κυριακή 15/6/2014 το Νομό Τρικάλων Πρωτοφανής θεομηνία με έντονη βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και Rating: 0

Ερώτηση ΚΚΕ για τις καταστροφές από χαλάζι στον Ν. Τρικάλων

Ερώτηση ΚΚΕ για τις καταστροφές από χαλάζι στον Ν. Τρικάλων

Θέμα: Ζημιές από βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση έπληξε την Κυριακή 15/6/2014 το Νομό Τρικάλων

kkeΠρωτοφανής θεομηνία με έντονη βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση έπληξε την Κυριακή 15/6/2014 το Νομό Τρικάλων προκαλώντας τεράστια καταστροφή που είναι ολοκληρωτική σε αγροτικές καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων.

Η χαλαζόπτωση έπληξε διάφορες περιοχές της Καλαμπάκας και των Αντιχασίων κυρίως όμως επλήγησαν τα χωριά Γερακάρι, Λογγάς, Αχελινάδα, κ.ά. που η καταστροφή των καλλιεργειών είναι ολοσχερής, ενώ επλήγησαν και περιοχές στα Δυτικά του νομού, στα ριζά του Κόζιακα.

Η καταστροφή θα επιφέρει μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των αγροτών της περιοχής, τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, τα χαράτσια και τους φόρους, αλλά και των επαναλαμβανόμενων ζημιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί και αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών δεν δίδεται.

Ειδικότερα στα πλαίσια της αντιλαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, την άγρια φορολογία και τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, στην υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της “GAIA-Επιχειρείν», κ.ά. που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, η κατάσταση για την αγροτιά είναι δραματική.

Ο ΕΛΓΑ με τον αντιασφαλιστικό και φοροεισπραχτικό κανονισμό του, δημιούργησε αποθεματικό «χαρατσώνοντας» και τους καλλιεργητές της περιοχής χωρίς να διασφαλίζει τις παραγωγές τους από όλες τις φυσικές καταστροφές και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών;
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν αφού το εισόδημα συνεχώς μειώνεται και δυσκολεύονται να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα;

 

Οι βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή