Ερώτηση Σκρέκα στον Ευάγγελο Βενιζέλο Reviewed by Momizat on . Κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους του βουλευτές προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα ανοιχτά ζητήματα που υπ Κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους του βουλευτές προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα ανοιχτά ζητήματα που υπ Rating: 0

Ερώτηση Σκρέκα στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ερώτηση Σκρέκα στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους του βουλευτές προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν με τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας.

Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «καταργήθηκε το ελάχιστο και συμβολικό βοήθημα των 300 Ευρώ που κατεβάλετο τα τελευταία χρόνια στους υπέργηρους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, με αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωσή τους», «οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών που κρατικοποιήθηκαν (κατασχέθηκαν ουσιαστικά) χωρίς αποζημίωση από το ολοκληρωτικό καθεστώς του Χόντζα (συνέχεια του οποίου στην προς αυτούς συμπεριφορά είναι όλες οι μετά το 1990 Αλβανικές Κυβερνήσεις σύμφωνα με τα όσα μας έχουν καταγγελθεί) δεν αποδόθηκαν στους πραγματικούς αρχικούς ιδιοκτήτες», «τα ακίνητα Βορειοηπειρωτών που κατασκευάστηκαν με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν, κατεδαφίζονται αιφνιδιαστικά, χωρίς προειδοποίηση ή αιτιολογία, όπως συνέβη πρόσφατα στο παραδοσιακό Άνω Κεπαρό και συνεχίζεται στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό» κ.α..

Ο κ. Κ. Σκρέκας και οι συνάδελφοί του ρωτάει να πληροφορηθεί «σε ποιες ενέργειες προέβη το ΥΠΕΞ κατά την τελευταία πενταετία για την αποτροπή των ως άνω ανθελληνικών ενεργειών του Αλβανικού Κράτους και για την προστασία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και τι προτίθεται να κάνει από εδώ και στο εξής».

(Από το πολιτικό γραφείο)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή