"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ερώτηση στη Βουλή για το νερό στο Μαυρέλι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

kke
Το πρόβλημα με το νερό στο χωριό Μαυρέλι του Δήμου Καλαμπάκας ζητά να λυθεί το ΚΚΕ με σχετική ερώτηση που έγινε στην βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας

Θέμα: Ακατάλληλο νερό στο χωριό Μαυρέλι Ν. Τρικάλων

Το οξυμένο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι στο χωριό Μαυρέλι Ν. Τρικάλων.
Το λιγοστό νερό που υπάρχει από φράγμα που έγινε το 1976, είναι ακατάλληλο για χρήση και αυτό γιατί δεν περνάει από κανένα φίλτρο, το δε δίκτυο (δεξαμενές και σωληνώσεις) είναι παμπάλαιο και δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ κανονικά. Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται για πόσιμο και στη μαγειρική να χρησιμοποιούν το νερό από 2 βρύσες το οποίο θεωρείται επίσης κατάλληλο.
Να σημειώσουμε ότι από το 1984 με χρήματα των κατοίκων και της Κοινότητας (τότε) Μαυρελίου, έγινε γεώτρηση της οποίας το νερό πριν από λίγα χρόνια στέρεψε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να (ξανά) πληρώνουν το νερό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του του Μαυρελίου Ν. Τρικάλων με πόσιμο, υγιεινό νερό.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

ΤΡΙΚΑΛΑ 11/6/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης