Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βλαχογιάννης για τις μετεγγραφές φοιτητών Reviewed by Momizat on .   Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ, με θέμα"Μεταγραφές και γι   Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ, με θέμα"Μεταγραφές και γι Rating: 0

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βλαχογιάννης για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βλαχογιάννης για τις μετεγγραφές φοιτητών

  Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ, με θέμα“Μεταγραφές και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών”. Η Κοινοβουλευτική Ερώτηση, κατετέθη στις 30-6-14 και υπογράφεται από 16 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ.

          Αφορά όσους εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, πριν το 2013, ανήκουν σε ειδική κατηγορία (πχ παιδιά πολυτέκνων ή τριτέκνων) και επιθυμούν τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια.

          Σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν 4264/2014, που ισχύει σήμερα, η εν λόγω δυνατότητα δίνεται μόνο στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 κι έπειτα.

          Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, επισημαίνοντας πως πολλά παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, αλλά και οικογενειών που ανήκουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, τη στιγμή κατά την οποία οι γονείς τους δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση αυτή, ενώ άλλα παιδιά απλώς έχουν εγγραφεί και αδυνατούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους,

 

ζητά από τον Υπουργό την επέκταση της ρύθμισης για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών και στους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών.

 

          Παραθέτουμε την Ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

         

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο Ανδρέα

 

Θέμα: “Μεταγραφή και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών”

 

Αθήνα 30-6-2014

Κύριε Υπουργέ,

 

Στο άρθρο 53 του ν 4264/2014 δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΑΕΙ, ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια. Η ρύθμιση αυτή ήρθε να διορθώσει το προηγούμενο καθεστώς, καθώς πολλές οικογένειες αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη από αυτή της κύριας κατοικίας τους. Όμως, η ρύθμιση αντί να διορθώνει την αδικία, την εντείνει, αφού αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν.

Δυστυχώς δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση και οι εισακτέοι των προηγούμενων ετών και οι οικογένειες τους.

Αποτέλεσμα ήταν πολλά παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών αλλά και οικογενειών που ανήκουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες να φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, τη στιγμή κατά την οποία οι γονείς τους δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση αυτή, ενώ άλλα παιδιά απλώς να έχουν εγγραφεί και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να επεκτείνετε τη ρύθμιση για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών και στους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή