Ερώτηση Ταμήλου για το υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, για το θέμα του υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, υπέβαλε ο Μ. Ταμήλος. Από το πολιτικό του γραφείο, εστάλη το κείμενο της ερώτ Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, για το θέμα του υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, υπέβαλε ο Μ. Ταμήλος. Από το πολιτικό του γραφείο, εστάλη το κείμενο της ερώτ Rating: 0

Ερώτηση Ταμήλου για το υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας

Ερώτηση Ταμήλου για το υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, για το θέμα του υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, υπέβαλε ο Μ. Ταμήλος. Από το πολιτικό του γραφείο, εστάλη το κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ : «Συγχώνευση του Ειδικού Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας με το Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Τρικάλων.»

 

Σύμφωνα με την Αριθμ. Πρωτ.: 76429/23-9-2013 Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συγχωνεύεται το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας με το Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Τρικάλων.

Πλην όμως το Υποθηκοφυλακείο Τρικάλων στεγάζεται σε χώρο ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής των Τρικάλων, τόσο από πλευράς Υποθηκοφυλακείου όσο και κτηματολογικού γραφείου. Επίσης στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το αρχείο κτηματογράφησης. Επομένως υποτιθέμενη στέγαση στο ίδιο κτίριο και άλλου Υποθηκοφυλακείου είναι ανέφικτη, αφού δεν υπάρχει χώρος ούτε να στεγαστούν οι τρεις υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας ούτε και να εγκατασταθεί το αρχείο των φακέλων.

Επίσης από τα αντίγραφα των τριμηνιαίων εκκαθαρίσεων του Υποθηκοφυλακείου Τρικάλων, προκύπτει ότι υπάρχει αρνητικό ταμειακό υπόλοιπο, λόγω της πτώσεως των συναλλαγών και κατά συνέπεια των μειωμένων εισπραττόμενων Δικαιωμάτων υπέρ του άμισθου υποθηκοφύλακα. Η δυσκολία στην αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών και των εξόδων μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Υποθηκοφυλακείου Τρικάλων καθιστά παντελώς αδύνατη τη συγχώνευση σ’ αυτό του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας.

Από νομικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των αρχείων των δύο Υποθηκοφυλακείων, αλλά απλή μεταφορά του αρχείου Καλαμπάκας. Η συγχώνευση των αρχείων αντίκειται σε διάταξη του ΑΚ περί χρονικής προτεραιότητας στην καταχώρηση εγγράφων (συμβολαίων, υποθηκών, κατασχέσεων, δικαστικών αποφάσεων κ.τλ.).

Τέλος η συγχώνευση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, θα προκαλέσει άσκοπη μετακίνηση και ταλαιπωρία του συναλλασσόμενου κοινού, καθώς και οικονομική επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάω να συνεχιστεί η λειτουργία του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης της περιοχής του Δήμου Καλαμπάκας και την οριστικοποίηση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών. Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για τη θέση του ειδικού άμισθου υποθηκοφύλακα Καλαμπάκας, προτείνω την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσης του Άμισθου Υποθηκοφύλακα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ειδικού Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. 1.      Προτίθεται ο κ. Υπουργός να αναιρέσει την απόφαση συγχώνευσης του Ειδικού Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας;
  2. 2.      Αν ναι, πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του Ειδικού Αμίσθου Υποθηκοφύλακα Καλαμπάκας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας;

                                        

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ Κ. ΤΑΜΗΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή