Ερώτηση του Γ. Κυρίτση αναδεικνύει τραγική έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Το σοβαρότατο θέμα με την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων, αναδεικνύει με ερώτησή του, ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης. Η ερώτηση απευθύνεται Το σοβαρότατο θέμα με την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων, αναδεικνύει με ερώτησή του, ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης. Η ερώτηση απευθύνεται Rating: 0

Ερώτηση του Γ. Κυρίτση αναδεικνύει τραγική έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων

Ερώτηση του Γ. Κυρίτση αναδεικνύει τραγική έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων

kyritsis1Το σοβαρότατο θέμα με την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων, αναδεικνύει με ερώτησή του, ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης. Η ερώτηση απευθύνεται σον υπουργό Υγείας και ελπίζουμε, όχι απλώς να απαντηθεί άμεσα, αλλά και να λυθεί αμεσότατα το πρόβλημα.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Προς τον υπουργό Υγείας

Θέμα:  Η έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Τρικάλων.

Το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης των δομών υγείας στον νομό Τρικάλων έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα λόγω και της έλλειψης παιδιάτρων. Τον περασμένο Δεκέμβριο συνταξιοδοτήθηκαν οι δύο διευθύντριες της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων, χωρίς όμως να επιτρέπεται από το υπουργείο η προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων. Εξαιτίας των αναγκών που δημιουργήθηκαν και για να μπορέσει να λειτουργήσει το εν λόγω τμήμα, μετακινήθηκε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας του Δήμου Φαρκαδόνας στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων. Επιπλέον, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας δεν διαθέτει παιδίατρο μετά την αποχώρηση της τελευταίας ιατρού λόγω συνταξιοδότησης. Παρόλο που το υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα κενά, δεν έχει προχωρήσει στην πλήρωσή τους. Ως αποτέλεσμα, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται στο νοσοκομείο Τρικάλων για την δωρεάν εξέταση και περίθαλψη των παιδιών τους, αφού στις περιφερειακές δομές υγείας δεν υπάρχει παιδίατρος.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις παιδιάτρων είναι πέντε, ενώ αυτή την στιγμή διαθέτει μόνο τρεις (1 θέση επιμελητή α’ και 1 θέση επιμελητή β’ και τον παιδίατρο που μετακινήθηκε από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας). Το νοσοκομείο Τρικάλων έχει ενημερώσει το υπουργείο Υγείας ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει την παιδιατρική κλινική σύμφωνα με τις ανάγκες του θα πρέπει να γίνει η κάλυψη μίας επικουρικής θέσης παιδιάτρου στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου καθώς και μίας θέσης επιμελητή β’ ειδικότητας παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Ειδικότερα, για την τελευταία θέση έχει ήδη ολοκληρωθεί η κρίση από το αρμόδιο Συμβούλιο και εκκρεμεί ο διορισμός.

Πλέον, εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας το νοσοκομείο έχει αναλάβει όλα τα περιστατικά του νομού Τρικάλων καθιστώντας την κάλυψη όλων των εφημεριών εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης και της ανεπαρκούς στελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του.

Επειδή, η πρόσβαση σε δωρεάν περίθαλψη είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και η πολιτεία πρέπει να μεριμνά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Επειδή, το νοσοκομείο Τρικάλων έχει επιφορτιστεί με την περίθαλψη όλων των περιστατικών στον νομό, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς εξαιτίας των οργανικών κενών στις ειδικότητες παιδιάτρων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Έχετε δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλύψετε όλα τα οργανικά κενά που υφίστανται στην παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Τρικάλων;
  • Πρόκειται να καλύψετε άμεσα τις θέσεις παιδιάτρων στο Κέντρο Υγείας της Καλαμπάκας και της Φαρκαδόνας, ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κυρίτσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή