Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών Reviewed by Momizat on . Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ Αναλυτικά η Ερώτηση: «ΕΡΩΤΗΣΗ Προς Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ Αναλυτικά η Ερώτηση: «ΕΡΩΤΗΣΗ Προς Rating: 0

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών με το Προεδρικό Διάταγμα 28/28-2-2014.

Με το ΠΔ 28/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών καταργείται μία ακόμα κατάκτηση των εκπαιδευτικών, το “αμετάθετο”, που έδινε τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό που είχε οργανική θέση να μη μετακινείται, αν δεν το επιθυμούσε κι αν δεν έχανε την οργανική του θέση.

Παράλληλα το όλο πνεύμα του Π.Δ. παραπέμπει στην κατάργηση της δυνατότητας για εθελοντική μετάθεση, πράγμα που θα καταδικάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από τις οικογένειές τους ίσως για χρόνια ή θα τους εξαναγκάσει σε παραίτηση!

Mε τη μέθοδο των “πλεοναζόντων” και “υπεραρίθμων” και την υποχρεωτική μετάθεση θα μπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην κινητικότητα καταρχάς σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ), μετά σε επίπεδο Περιφέρειας (ΑΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΔΕ) και τελικά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με βάση το ΠΔ 28, “πλεονάζων” θεωρείται πλέον κάθε εκπαιδευτικός που δεν έχει οργανική θέση στην περιοχή που υπηρετεί. Όσοι από τους πλεονάζοντες δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας (άλλος ένας διαχωρισμός παλιών και νέων) και δε συμπληρώνουν το 60% του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου στο σχολείο ή στην αντίστοιχη ομάδα σχολείων θα χαρακτηρίζονται πλέον “υπεράριθμοι” και θα μπαίνουν στη διαδικασία υποχρεωτικής μετάθεσης!

Κάθε υποχρεωτικά μετατιθέμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να δηλώσει το πολύ τρία σχολεία και δύο ομάδες σχολείων, ενώ, αν δε δηλώσει καμία προτίμηση, μπαίνει στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας! Ακόμα όμως κι αν έχει κάνει δήλωση προτίμησης, αλλά δεν πιάσει τις αντίστοιχες θέσεις και είναι χαμηλά στον πίνακα, μετατίθεται στις κενές θέσεις στις οποίες κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί! Τέλος, όποιος εκπαιδευτικός μετατεθεί υποχρεωτικά με τη διαδικασία αυτή, εξαιρείται από τη διαδικασία υποχρεωτικών μεταθέσεων για τα επόμενα 5 χρόνια, πράγμα που όμως σημαίνει ότι, αν δεν του δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής μετάθεσης, παραμένει εκεί για 5 χρόνια!!!

Με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των συμπτύξεων – συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, με τα πολυπληθή τμήματα των 28 και 30 μαθητών, δεδομένης της αδιοριστίας, το Υπουργείο θα «φτιάξει» χιλιάδες υπεράριθμους που θα τους θέσει στη συνέχεια σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα και πολλούς από αυτούς σε απόλυση! Όσοι τελικά μετατεθούν σε απομακρυσμένες από τα σπίτια τους περιοχές, θα βιώσουν την εξαθλίωση, οι ίδιοι και οι οικογένειες που αφήνουν πίσω τους. Παράλληλα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών θα χτυπηθούν παραπέρα μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να καταργηθεί το Π.Δ. 28 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, να μη γίνει καμία υποχρεωτική μετάθεση και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση μετάθεσης, αφού παράλληλα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Ποια μέτρα θα πάρει, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι μόνιμοι και σε οργανική θέση.»


ΤΡΙΚΑΛΑ 15/3/2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή