"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

ΕΣΠΑ σε 52 παιδικούς σταθμούς και δομές του Δήμου Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον από γονείς και στο Νομό Τρικάλων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής»2016 -2017 που αφορά στη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έδωσε ήδη στη δημοσιότητα κατάλογο φορέων και δομών που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο οποίος ωστόσο είναι ενδεικτικός και όχι εξαντλητικός όπως επισημαίνει, δηλαδή υπάρχουν περιθώρια και για αλλαγές. Αναφορικά με το Νομό Tρικάλων , στον κατάλογο περιλαμβάνονται συνολικά 52 δομές, εκ των οποίων οι 23 αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων. Εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ στην ιστοσελίδα eetaa.gr η πρόσκληση και η αίτηση για το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ όπου και θα καθορίζονται οι λεπτομέρειές του.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» θα είναι και φέτος 81.000. Υπολογίζεται ότι κουπόνι (voucher) θα λάβει περίπου το 80% όσων υποβάλλουν σχετική αίτηση. Πέρυσι υποβλήθηκαν 120.000 αιτήσεις, πληρούσαν τις προϋποθέσεις οι 107.000 και έλαβαν το κουπόνι οι 81.000. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, καθώς και οι γονείς παιδιών με αναπηρία και φυσικά οι άνεργοι. Πάντως, κατά βάση ικανοποιούνται οι αιτήσεις με μέσο ετήσιο εισόδημα περί τις 12.000 – 13.000 ευρώ.
Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ είναι τα πρώτα αποτελέσματα να βγουν πριν τον Δεκαπενταύγουστο ώστε τα τελικά μετά την εξέταση των ενστάσεων να είναι έτοιμα πριν το τέλος του Αυγούστου. 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης