Ετελείωσε: Είμαστε πόλη (και) των μαθηματικών Reviewed by Momizat on . Πέντε μετάλλια Τρικαλινών μαθητών στον 31ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης»   Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματικ Πέντε μετάλλια Τρικαλινών μαθητών στον 31ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης»   Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματικ Rating: 0

Ετελείωσε: Είμαστε πόλη (και) των μαθηματικών

Ετελείωσε: Είμαστε πόλη (και) των μαθηματικών

Πέντε μετάλλια Τρικαλινών μαθητών στον 31ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης»

 

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ο 31ος Πανελλήνιος μαθητικός Μαθηματικός Διαγωνισμός με την επωνυμία «Αρχιμήδης». Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 74ο «Ευκλείδη».

Πέντε Τρικαλινοί μαθητές κατέκτησαν μετάλλια κατατάσσοντας το νομό μας, για ακόμη μία φορά, ως πρώτο επαρχιακό νομό της χώρας μας.

Οι μαθητές με τη διάκριση που επέτυχαν είναι όπως ακολούθως:

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ασημένιο μετάλλιο Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Ασημένιο μετάλλιο Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ασημένιο μετάλλιο Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΣΙΛΙΩΝΗΣ ΚΙΜΩΝ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Χθες, μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το έτος 1931.

math3

Ο Γιώργος Θέμελης

math1

Η Νικολέττα Αναγνώστου

math4

Ο Κίμων Τσιλιώνης

math2

Ο Δημήτρης Λώλας

Στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ κ. Στέλιος Αμπράζης συμμετέχοντας στην εκδήλωση των βραβεύσεων και των απονομών. Ο κ. Αμπράζης μας επισήμανε: «Φέτος έχουμε κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη χρονιά. Κανένας άλλος επαρχιακός νομός της Ελλάδας δεν ξεπέρασε την κατάκτηση των δύο μεταλλίων. Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, του προέδρου του Μαθηματικού Αθηνών και πολλών άλλων παρευρισκόμενων. Από τα επτά μετάλλια της Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα ήρθαν τα πέντε. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις μεγάλες τους επιτυχίες, καθώς και στις οικογένειές τους αλλά και στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς».

Τον περασμένο Οκτώβριο, στην πρώτη φάση των διαγωνισμών, είχαν λάβει μέρος 15.000 μαθητές απ’ όλη τη χώρα. Απ’ αυτούς είχε προκριθεί το 20% των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια προκρίθηκε περίπου το 10% απ’ όσους συμμετείχαν στον «Ευκλείδη» και αυτοί ήταν οι 360 καλύτεροι μαθητές της χώρας μας που συμμετείχαν στον 31ο «Αρχιμήδη». Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου, θα στελεχωθούν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι δύο εξαμελής Εθνικές μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή