Ετοιμάζεται ο «Ασκληπιός» για μεγάλη λαογραφική εκδήλωση Reviewed by Momizat on . Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική- λαογραφική ε Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική- λαογραφική ε Rating: 0

Ετοιμάζεται ο «Ασκληπιός» για μεγάλη λαογραφική εκδήλωση

Ετοιμάζεται ο «Ασκληπιός» για μεγάλη λαογραφική εκδήλωση

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική- λαογραφική εκδήλωση, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στην οποία θα μεταφέρει θέματα από το σύνολο των θρύλων, παραμυθιών και παραδόσεων του τόπου μας, έτσι όπως μας κληροδοτήθηκαν από την λαϊκή μας παράδοση και με τον τίτλο ‘’ Ένα μύθο θα σας πω..’’.

Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και δρώμενα από τις περιοχές: Θεσσαλία- Ήπειρο- Μακεδονία- Περιοχή Αλεξάνδρειας (Ρουμλούκι), Κρήτη- Δυτ. Θράκη και Ανατ. Ρωμυλία.

Επίσης, λαϊκά παραμύθια, και δημοτικά τραγούδια που ανήκουν στην κατηγορία των παραλογών και εξυμνούν την ομορφιά και την ποικιλία της ζωής. Επαινούν τον άνθρωπο που κρατάει την καλοσύνη και την ευγένειά του.

Ακόμη αναδεικνύονται οι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας – η κοινωνική θέση της κόρης-Ο Ξενιτεμός που φέρνει πόνο και δυστυχία – η δύναμη του όρκου (του γιού προς τη μάνα) και πολλά αλλά μυθικά θέματα, τα οποία θα εντυπωσιάσουν και θα συγκινήσουν.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, Αποστόλης Σκρέκας, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια, Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Σούλιος, Κωνσταντίνος Τζιμούρτος και Σταυρούλα Σούλιου.

Θα συμμετέχει όλο το δυναμικό του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ,  χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι από τον Οκτώβρη του 2013 μέχρι τον Μάρτη του τρέχοντος έτους,  προετοιμάζονται γι’ αυτή την εκδήλωση- γιορτή της παράδοσης.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση έχει η κα Αντονέλλα Χήρα, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
– Χορευτές και χορεύτριες του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, υποδύοντας τους παρακάτω ρόλους:

Στο Λαϊκό παραμύθι: Η ΚΥΡΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΟΙ ΜΗΝΕΣ

Σωτήριος Τσαντίλας : Κουτσοφλέβαρος

-Χαρούλα Μπαρούτα: Κυρά Καλή

-Τζιάνη Γεωργία: Κυρά Κακή

askl1

Στο Δημοτικό τραγούδι « ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» ( παραλογή)

-Ρίκα Αναστασίου :      Μάνα

-Κων/νος Τζιμούρτος :   Κωνσταντής

-Μαρία Αθανασίου:     Κόρη – Η Αρετή

 

Το Τραγούδι του Γενίτσαρου:

-Κων/νος Αναγνώστου:  Γενίτσαρος

-Μιχάλης Μπέης: Κοντός –Κοντούτσικος

-Τζιορτζίνα Μάντζιου:   Γυναίκα Κοντού

 

ΚΡΗΤΗ: Δήμητρα  Μπαντή: Ρέα

 

Την εκδήλωση θα καλύψει πολυμελή ορχήστρα – η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής με τρία διαφορετικά σχήματα από τη Θεσσαλία- Δυτική Μακεδονία και Κρήτη ήτοι.: -Μητροπάνος Χρυσόστομος : Τραγούδι -Γοργογέτας Σωτήριος : Τραγούδι -Κιτσόπουλος Χρήστος : Κλαρίνο- Γαλάνης Βασίλειος :Κρουστά –Μούτσελος Νικόλαος : Γκάϊντα – Ζήσης Περικλής: Λαούτο –Σούλτης Ιωάννης:Βιολί – Ντούρος Σταύρος : Τραγούδι και Λαούτο –Κυπριωτάκης Αντώνιος :Τραγούδι και Λαούτο –Μακριδάκης Δημήτριος: Λύρα – Μυλωνάς Θωμάς : Ζουρνά – Αρβανίτης Γεώργιος : Ζουρνά και Μυλωνάς Γεώργιος : Νταούλι

 

Συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά :

Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Ριζαριού «Αγιος Χαράλαμπος»,  Μορφωτικός Σύλλογος Ριζωματιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, Πολιτιστικός και

Επιμορφωτικός Σύλλογος Εστιαιώτιδαs, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού « Η Πρόοδος», Μορφωτικός Σύλλογος Σωτήρας, Εκπολιτιστικός –Μορφωτικός Σύλλογος Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή