Ετοιμοι για κλιμάκωση οι αγρότες της ΠΑΣΥ Reviewed by Momizat on . Κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών τον Ιανουάριο αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που π Κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών τον Ιανουάριο αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που π Rating: 0

Ετοιμοι για κλιμάκωση οι αγρότες της ΠΑΣΥ

Ετοιμοι για κλιμάκωση οι αγρότες της ΠΑΣΥ

Κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών τον Ιανουάριο αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.
Στη σύσκεψη τέθηκε το πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που ήδη ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενώ δεν αποκλείστηκε καμία μορφή αγώνα.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου οπότε και θα αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση όπως θα έχει μέχρι τότε διαμορφωθεί.

Σε πρώτο στάδιο έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου πανθεσσαλική διαμαρτυρία αγροτών στην Λάρισα και ο στόχος είναι την ίδια ημερομηνία να γίνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις λοιπές περιφέρειες.
Μεταξύ των μορφών διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται είναι επίσης και παραστάσεις έξω από υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας με αφορμή επιστολές που δέχονται οι αγρότες για αποπληρωμή δανείων.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος κάνοντας την κύρια εισήγηση, δήλωσε ότι: «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών σε βάρος αγροτών», παρομοιάζοντας το σημερινό πρόβλημα με την εποχή της εξέγερσης του Κιλελέρ, καθώς και τότε οι αγρότες ήταν σε παρόμοια θέση.

Ο κ. Μαρούδας κάνοντας έναν απολογισμό από τις περσινές κινητοποιήσεις στα μπλόκα, πρόσθεσε «φέτος η οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι ακόμα χειρότερη». Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της νέας ΚΑΠ, λέγοντας ότι «η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική απλώς εξωραΐζει την κατάσταση αυτή και ενισχύει μόνο τους μεγαλοαγρότες». Ακόμη, ο κ. Μαρούδας έκανε επίθεση στην ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς όπως δήλωσε «ήταν πάντα αντίθετη στις κινητοποιήσεις μας».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, το θέμα που μονοπώλησε ήταν το φορολογικό, καθώς η απόφαση για φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ , από την 1/1/2014, καταδικάστηκε από το σύνολο των αγροτών.

Τον λόγο έλαβαν αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα και Ομοσπονδιών που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων.

(Πηγή larrisanet.gr, zougla.gr, ΑΜΠΕ. Φωτό larissanet.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή