Ετοιμοπόλεμοι εναντίον Ταμήλου, με χιλιάδες like… Reviewed by Momizat on . Είναι αλήθεια ότι δεν χάνουμε χρόνο ως λαός, να χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ, προκειμένου να βγάλουμε το άχτι μας, να σατιρίσουμε μια άσχημη και δυσάρεστη κατάστ Είναι αλήθεια ότι δεν χάνουμε χρόνο ως λαός, να χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ, προκειμένου να βγάλουμε το άχτι μας, να σατιρίσουμε μια άσχημη και δυσάρεστη κατάστ Rating: 0

Ετοιμοπόλεμοι εναντίον Ταμήλου, με χιλιάδες like…

Ετοιμοπόλεμοι εναντίον Ταμήλου, με χιλιάδες like…

Είναι αλήθεια ότι δεν χάνουμε χρόνο ως λαός, να χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ, προκειμένου να βγάλουμε το άχτι μας, να σατιρίσουμε μια άσχημη και δυσάρεστη κατάσταση, να ωραιοποιήσουμε κάτι που μας ενοχλεί.
Αν υπήρχε βραβείο ταχύτητας σε σαρκασμό και σάτιρα, θα το είχε πάρει η χώρα μας.
Ετσι και στη περίπτωση Ταμήλου. Η απίθανη δήλωσή του, ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης. Προηγήθηκαν οι δηλώσεις για το ότι δεν πληρώνονται αρκετά οι βουλευτές στις επιτροπές, για το ότι δεν είμαστε σοβιετικό κράτος να χρωστά διορισμό στους πολίτες και διάφορα άλλα.
Επομένως, η δήλωση για το ρεύμα, που προκάλεσε ακόμη και τον ψηφοφόρο του, έδωσε αφορμή σε όσους ζουν στο διαδίκτυο, να δράσουν. Κατασκεύασαν μια σελίδα στο φέισμπουκ με τίτλο Κόψτε το ρεύμα του Μιχάλη Ταμήλου – Μπορεί να ζήσει με λάμπα.
Μάλιστα, είναι κοινότητα και όχι απλή σελίδα. Και αμέσως, μέσα σε λίγες ώρες, μετά το πλήθος τρολαρισμάτων στο φέισμπουκ και το τουίτερ, άρχισαν τα λάικ. Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουλίου, δηλαδή σε διάστημα 48 ωρών δηλαδή, αλλά με επιταχυνόμενη αυξητική πορεία εντός των τελευταίων 12 ωρών, οι δηλώσαντες ότι τους αρέσει η σελίδα, έφτασαν τους 8.210.
Κυρίως περιέχονται βρισιές και σκληρότατοι χαρακτηρισμοί, στα όρια της προσβολής κάθε στοιχείου προσωπικότητας.
Όμως, όταν ο βουλευτής, δηλαδή ένας εκ των αρμόδιων και υπεύθυνων να χαράσσει τη ζωή μας και να αναγκαζόμαστε να την ακολουθούμε, προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις για το ρεύμα, πολλοί θα έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτή την κατάντια.
Το χειρότερο, όμως, πέρα από το χιούμορ και τις βρισιές, είναι η απάθεια. Η πλήρη απάθεια.
Φανταστείτε 8.210 άτομα να είχαν συγκροτήσει διαδήλωση ενάντια στις δηλώσεις Ταμήλου. Να είχαν οργανώσει καμπάνια ενάντια στην κάθοδό του στις εκλογές. Να είχαν συλλέξει υπογραφές για να μην ξαναψηφιστεί από εμάς, τους τρικαλινούς.
Ή, ακόμη περισσότερο, να είχαν αμφισβητήσει έστω και ία φορά ενεργά, τι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ – για παράδειγμα. Φυσικά, προφανώς μέλη της σελίδας έχουν κάνει κάποια από αυτά.
Αλλά οι περισσότεροι, η πλειοψηφία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αμέσως μετά το λάικ σε ένα υβριστικό σχόλιο στον Μ. Ταμήλο, απάντησαν στο μήνυμα στο ίνμποξ για το τι θα κάνουν το βράδυ και μετά, είδαν και λίγο «Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος και θα σας φανεί απίστευτο»…
Μια κανονική καναπετζίδικη αγανάκτηση, ένας πλήρως καθημαγμένος λαός, διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά όχι λεφτά να πάει διακοπές. Το σώμα έχει κολλήσει στον καναπέ και δεν φεύγει, παρά μόνο για καφέ (στην Ασκληπιού, εν προκειμένω).
Μέχρι τον επόμενο χαβαλέ, μέχρι το επόμενο βιράλ σε κάποιον με απίθανη δήλωση, «γυναίκαααααα, καφέ!».

Θανάσης Μιχαλάκης
ΥΓ: Μέχρι να τελειώσω το κείμενο, τα λάικ έφτασαν τα 8.253…

*Τη σελίδα θα τη βρείτε εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή