Ευάγγελος Αβέρωφ: “Δέκα ζωές σε μία” Reviewed by Momizat on . Το βιβλίο με τίτλο, "Δέκα ζωές σε μία", που έγραψε η Τατιάνα Αβέρωφ για τον πατέρα της Ευάγγελο Αβέρωφ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο", παρουσιάστηκ Το βιβλίο με τίτλο, "Δέκα ζωές σε μία", που έγραψε η Τατιάνα Αβέρωφ για τον πατέρα της Ευάγγελο Αβέρωφ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο", παρουσιάστηκ Rating: 0

Ευάγγελος Αβέρωφ: “Δέκα ζωές σε μία”

Ευάγγελος Αβέρωφ: “Δέκα ζωές σε μία”

Το βιβλίο με τίτλο, “Δέκα ζωές σε μία”, που έγραψε η Τατιάνα Αβέρωφ για τον πατέρα της Ευάγγελο Αβέρωφ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”, παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

“Την ιστορία τη γράφουν οι ιστορικοί, το βιβλίο αυτό είναι φόρος τιμής και βαθιάς αγάπης της Τατιάνας Αβέρωφ για τον πατέρα της. Δεν αγιογραφεί και δεν διστάζει να αποκαλύψει και αδυναμίες του”, είπε για το βιβλίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, τόνισε πως διαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποίησε πόσο λίγα γνώριζε για τον Ευάγγελο Αβέρωφ και πρόσθεσε πως “αναμφισβήτητα είναι από τις πλέον αδικημένες προσωπικότητες”.

Ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας επισήμανε ότι με το βιβλίο της η Τατιάνα Αβέρωφ “εισάγει ένα πρόσωπο πολιτικό και ιστορικό στο χώρο του μύθου. Διαμόρφωσε μια μυθιστορηματική μονάδα για να κρίνουμε τον ταλαντούχο και ευαίσθητο Ευάγγελο Αβέρωφ”.

Η Τατιάνα Αβέρωφ είπε ότι χρειάστηκε 5,5 χρόνια για να ολοκληρώσει το βιβλίο και άλλα πέντε χρόνια πριν το είχε στο μυαλό της και το συζητούσε με τον εαυτό της. “Είναι ένα μυθιστόρημα. Δεν είναι ούτε βιογραφία, ούτε μυθιστορηματική βιογραφία. Ηθελα την αλήθεια των γεγονότων και την αλήθεια της μυθοπλασίας”, εξήγησε.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου.

Αφήστε το σχόλιο σας