"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

Ευρωπαία εισαγγελέας : «Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα σφοδρά πυρά εξαπέλυσε η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι για τα Τέμπη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στη διερεύνηση των αιτιών του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας εκτόξευσε πυρά  κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της.

Η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας προς την αρμόδια επιτροπή του ΕΚ ένα ρητορικό ερώτημα:

«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» και συμπλήρωσε ότι έτσι δημιουργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

Η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη και επεσήμανε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη».

Η Λάουρα Κοβέσι κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ έκανε αναφορές με αφορμή τα Τέμπη στο Κράτος Δικαίου αναφέροντας ότι είναι η εγγύηση της ασφάλειας των ανθρώπων, η βάση ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή Είναι κάτι που κάνει τη Δικαιοσύνη να προσφέρει κάτι το απτό».

«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφι ιντ Βέλτ η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717.

Για μια ακόμα φορά η Ευρωπαία εισαγγελέας ανέφερε στο ΕΚ ότι λόγω της εθνικής νομοθεσίας δεν κατέστη δυνατό να ερευνήσει όλες τις πτυχές της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό», ανέφερε.

Οι σχετικές αναφορές της Ευρωπαίας εισαγγελέα από το λεπτό 14:46:43 στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης