"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Ευρωπαϊκά προγράμματα από το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων στo πλαίσιo των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus +KA2 , στα οποία συμμετέχει, θα υλοποιήσει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για τα επόμενα δύο χρόνια  με τη συμμετοχή τόσο των διδασκόντων και των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας και άλλων φορέων. Βασικός σκοπός του σχολείου μας είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των μαθητών- και γενικώς των συμμετεχόντων- σε θέματα εκπαίδευσης, , αθλητισμού, υγείας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και δράσεων, στο πνεύμα  πάντα της επίτευξης των στόχων των προγραμμάτων Erasmus+.

Ευρωπαϊκά προγράμματα από το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο

Το διήμερο 14 και 15/11/2016 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 ” Healthy living and equal opportunities through sport”.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14/11/2016 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της άσκησης και της διατροφής στην υγεία», την οποία παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Με απλό και κατανοητό λόγο ο Δρ. Β. Γεροδήμος, Αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει η συστηματική άσκηση στην σωματική αλλά και ψυχική υγεία, έδωσε οδηγίες για σωστή και ασφαλή άσκηση καθώς και συμβουλές για μια πιο υγιεινή διατροφή.

Την Τρίτη 15/11 περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη με τον Δρ. Β.Γεροδήμο και τους συνεργάτες του να διοργανώνουν με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών μια ημερίδα αφιερωμένη στην άσκηση. Για περίπου 90 λεπτά μας επέδειξαν πρακτικές  και εύκολες ασκήσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στη  καθημερινότητα του καθενός μας.

Κατά γενική ομολογία ήταν ένα διήμερο που κράτησε το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών και έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για την αξία της γυμναστικής, το ρόλο της άσκησης στη ζωή μας αλλά και τη σημασία της υγιεινής διατροφής. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις καθηγήτριες κα Κωνσταντινίδου Μαρία και κα Πατέρα Αναστασία που ανέλαβαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όπως επίσης και τον Δρ. Β. Γεροδήμο με την ομάδα συνεργατών  του, για τις πολύτιμες πληροφορίες και την αποτελεσματική συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης