"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Ευρωπαϊκή συνεργασία – νεολαία και δημοκρατία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκή συνεργασία – νεολαία και δημοκρατία, το τρίπτυχο της τρικαλινής παρουσίας στο Στρασβούργο. Επρόκειτο για την επιτυχή ολοκλήρωση της τελικής συνάντησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Cities for you, cities for Europe – CT4EU», η οποία διοργανώθηκε παράλληλα με το «Παγκόσμιο Φόρουμ για την Δημοκρατία» κατά το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου 2014. Ο Δήμος Τρικκαίων είναι επίσημος εταίρος του προγράμματος, ως μέλος του Club de Strasbourg, μαζί με πόλεις από άλλες 5 χώρες. Εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, συμμετείχαν το Arad (Ρουμανία), το Ιάσιο (Ρουμανία), η Δρέσδη (Γερμανία), το Κάουνας (Λιθουανία), το Γκρατς (Αυστρία) και το Στρασβούργο (Γαλλία). 

Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν η αρμόδια αντιδήμαρχος για ζητήματα Νεολαίας κ. Βασιλένα Μητσιάδη και η μάνατζερ του προγράμματος εκ μέρους της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρίας του Δήμου, της etrikala, κ. Καλλή Λιάτου.

Κατά την πρώτη ημέρα οι εταίροι του προγράμματος παραβρέθηκαν στην έναρξη του «Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία» με τίτλο «Μπορεί η νεολαία να αναγεννήσει την Δημοκρατία;» (Can youth revitalize Democracy?). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας οι μετέχοντες συναντήθηκαν στο κέντρο πληροφόρησης για την Ευρώπη και εργάστηκαν πάνω στα αποτελέσματα του προγράμματος και τις προτάσεις με τις οποίες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δήμων μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με τους πολίτες. Εκτός των παραπάνω συζητήθηκε η δυνατότητα υποβολής ενός νέου προγράμματος με θέμα «Κινητικότητα των Νέων στην Ευρώπη». 

Την τρίτη ημέρα της συνάντησης οι εταίροι του «Cities for you, cities for Europe» παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών στα υπόλοιπα μέλη του Club de Strasbourg, καθώς και σε εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι προτάσεις που συζητήθηκαν, αφορούσαν σε τρία ζητήματα: στις Νέες Τεχνολογίες, στις Δράσεις επικοινωνίας μεταξύ αιρετών με τους πολίτες και στη Δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος μελών των Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Από το γραφείο Τύπου

strasb2 strasb1 strasb (1)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης