"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα σχολική χρονιά διανύουμε και νέος αέρας πνέει στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Ευρωπαϊκός αυτή τη φορά και φέρνει στους μαθητές μας νέες ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής εξέλιξης  μέσα από τη συνεργασία με μαθητές από τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
Τι είναι όμως το Εrasmus+; Eίναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά σε συνεργασίες μεταξύ διαφόρων φορέων και σε μετακινήσεις στην Ευρώπη, σε κάποιες περιπτώσεις δε και εκτός αυτής. Περιλαμβάνει διάφορες δράσεις ορισμένες εκ των οποίων αφορούν και στη σχολική εκπαίδευση.
Στόχος  του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης,
η ενίσχυση της ευρωπαϊκής της διάστασης, η προαγωγή εκμάθησης ξένων γλωσσών,
η διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση  του συνόλου της σχολικής κοινότητας που αποτελείται από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Tα προγράμματα αυτά  βοηθούν τους νέους στην αγορά εργασίας και στην ανάπτυξη της έννοιας του ευρωπαίου πολίτη και της διεθνούς προοπτικής του, δίνοντας ευκαιρίες και ανοίγοντας νέους δρόμους και ως εκ τούτου στηρίζουν την κοινωνική ένταξη. 
Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας διμερών ή πολυμερών συμπράξεων μεταξύ σχολείων οι οποίες έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών, μεταφορά ή/και υλοποίηση καινοτόμων πρακτικών καθώς και την αντιμετώπιση των χαμηλών επιδόσεων σε βασικές δεξιότητες μέσω πιο αποτελεσματικών  μεθόδων  διδασκαλίας.
Το Σχολείο μας ως εταίρος μίας πολυμερούς σχολικής σύμπραξης, σε συνεργασία με τέσσερα σχολεία από το Μπορντώ της Γαλλίας, το Μπρασώφ της Ρουμανίας, τη Γκράβινα της Ιταλίας και το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, υλοποιεί το πρόγραμμα PORTFOLIO EUROPE+/Petits travailleurs d’Europe (Πορτοφόλιο Ευρώπη/Μικροί ευρωπαίοι εργαζόμενοι).
Το πρόγραμμα στοχεύει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μας και στην απόκτηση μίας σύντομης πρακτικής εμπειρίας στον επαγγελματικό τομέα που τους ενδιαφέρει. Η διάρκεια υλοποίησής του είναι δύο έτη και η λήξη του θα γίνει το καλοκαίρι του 2019.
Πριν λίγες μέρες, με αφορμή και τον εορτασμό των 30 χρόνων των προγραμμάτων Εrasmus+, κάποιοι από τους μαθητές μας είχαν την πρώτη τους επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με τους μαθητές από τη Γαλλία. 
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, έγινε στην Αθήνα ημερίδα επιμόρφωσης από το ΙΚΥ, τον φορέα που διαχειρίζεται τα προγράμματα Εrasmus+ στην Ελλάδα, όπου μας δόθηκαν σαφείς οδηγίες και διευκρινήσεις για διάφορα πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου. 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλέπονται μετακινήσεις από και προς όλες τις χώρες εταίρους είτε μαθητών για την απόκτηση της σύντομης επαγγελματικής τους εμπειρίας, είτε μόνο καθηγητών με στόχο την καλύτερη οργάνωση, τη ρύθμιση διαφόρων θεμάτων προγραμματισμού καθώς και την επιμόρφωσή τους για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του σχεδίου. Η πρώτη διεθνική συνάντηση καθηγητών θα γίνει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Στις εργασίες αυτής της 1ης συνάντησης θα λάβουν μέρος τρεις καθηγήτριες του σχολείου μας η κ. Ελένη Αργυροπούλου, η κ.Τίνα Πάλλα ως μέλη της παιδαγωγικής ομάδας και η κ. Ευαγγελία Σύρρου η οποία είναι η συντονίστρια και υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ευαγγελία Σύρρου
Καθηγήτρια Γαλλικών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης