Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig του συλλόγου «ΕΣΠΕΡΙΑ» (Ιούνιος 2014) Reviewed by Momizat on . Ο Σύλλογος αποφοίτων μαθητών, καθηγητών και γονέων του Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκείου Τρικάλων, «HΕΣΠΕΡΙΑ», έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων πέντε εταίρων για να συμμετ Ο Σύλλογος αποφοίτων μαθητών, καθηγητών και γονέων του Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκείου Τρικάλων, «HΕΣΠΕΡΙΑ», έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων πέντε εταίρων για να συμμετ Rating: 0

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig του συλλόγου «ΕΣΠΕΡΙΑ» (Ιούνιος 2014)

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig του συλλόγου «ΕΣΠΕΡΙΑ» (Ιούνιος 2014)

Ο Σύλλογος αποφοίτων μαθητών, καθηγητών και γονέων του Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκείου Τρικάλων, «HΕΣΠΕΡΙΑ», έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων πέντε εταίρων για να συμμετάσχει και να υλοποιήσει τη διετία 2013-15 το πρόγραμμα Grundtvigμε τίτλο “ Engagingdisadvantagedparentstoacquireparentingskills”. Μετά τις πρώτες συναντήσεις στη Ρουμανία και στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Offidaτης Ιταλίας η τρίτη συνάντηση από 26- 29 Ιουνίου, με συμμετοχή φορέων και οργανισμών από την Πολωνία, τη Ρουμανία ,την Ιταλία, την Τουρκία και τη Γερμανία.

Στόχος του προγράμματος είναι να γίνει συνείδηση στους γονείς η αναγκαιότητα της ενεργητικής συμμετοχής τους στο μέλλον, στην εκπαίδευση και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είτε αφαιρούν από τους γονείς το χρόνο και τη διάθεση ή συχνά οι ίδιοι οι γονείς δε διαθέτουν τα απαιτούμενα εφόδια για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους. Το ότι κάθε ενήλικας μπορεί να γίνει γονιός δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι και καλός γονιός. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ,λοιπόν, στοχεύει να αποτελέσει ένα είδος «σχολείου για γονείς» και να εστιάσει σε εκείνα τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η εκπαίδευση των γονιών προκειμένου αυτοί να πετύχουν ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα παιδιά τους , να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους για αυτά και να ανταπεξέλθουν στην κρίση που η οικογένεια περνά σήμερα.

esperia

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σε όλες τις χώρες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς βιωματικά εργαστήρια και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μελών, ενώ κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν ότι τα περισσότερα από τα ζητήματα που τους προβληματίζουν ως γονείς δεν έχουν σχέση με σύνορα και εθνικότητες, απεναντίας είναι όλα κοινά προβλήματα. Όλοι μαζί λοιπόν επιχειρούμε να ανταλλάξουμε πρακτικές και ιδέες προκειμένου να αναζητήσουμε λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και τρόπους βελτίωσης της σχέσης μας με τα παιδιά μας.

Στη συνάντηση των εταίρων στην Ιταλία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής των γονέων και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών. Αναμενόμενο ήταν ότι στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος δε θα μπορούσε να μη γίνει η παρουσίαση των δυνατοτήτων για εξέλιξη που έχουν οι νέοι σήμερα μέσω της αξιοποίησης διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων .

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Εσπερία»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή