Ευτυχισμένες γυναίκες, ευτυχισμένος κόσμος Reviewed by Momizat on . Της Ελένης Δεληγιάννη   Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς γυναίκες, φανταστείτε αυτό το εφιαλτικό κενό... Φανταστείτε ένα σπίτι χωρίς γυναίκα, πόσο άδειο είναι Της Ελένης Δεληγιάννη   Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς γυναίκες, φανταστείτε αυτό το εφιαλτικό κενό... Φανταστείτε ένα σπίτι χωρίς γυναίκα, πόσο άδειο είναι Rating: 0

Ευτυχισμένες γυναίκες, ευτυχισμένος κόσμος

Ευτυχισμένες γυναίκες, ευτυχισμένος κόσμος

Της Ελένης Δεληγιάννη

 

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς γυναίκες, φανταστείτε αυτό το εφιαλτικό κενό… Φανταστείτε ένα σπίτι χωρίς γυναίκα, πόσο άδειο είναι χωρίς μαμά… Φρικτά άδειο!!!

Μια γυναίκα γέννησε τον κόσμο, μια γυναίκα δημιουργεί το κόσμο σου όταν γεννιέσαι, μια γυναίκα δίνει λύση, ηρεμεί καταπραΰνει τα βάσανά σου, τον πόνο την κάθε είδους βία, την οργή, μια γυναίκα ζει για να δώσει ζωή και την περιφρουρεί, μια γυναίκα σώζει τη ζωή που παράγει.

Αυτή λοιπόν η ημέρα ιστορικά αφιερώνεται, όχι στη γυναίκα σαν πρόσωπο, όχι στη μάνα, στη σύζυγο, στην αδελφή, στην κόρη, στην άνεργη, στην εργαζόμενη, στην  Ελληνίδα ή στην Αφρικανή, αλλά αφιερώνεται στον α γ ώ ν α  τ η ς  γ υ να ί κ α ς για το αναφαίρετο δικαίωμά της, να παραμείνει  το χέρι του θεού στο κόσμο.., με αξιοπρέπεια και χωρίς πόνο!!!!!!!!!!

Σήμερα, ενώ γιορτάζει όλος ο πλανήτης τη μέρα της γυναίκας της χειραφετημένης, της ισότιμης, της εργαζόμενης, της δυναμική, γυναίκας, το 1/3 των γυναικών μόνο στην Ευρώπη, και όχι σε άλλες ηπείρους με προβλήματα και αγκυλώσεις, έχουν κακοποιηθεί σωματικά ή σεξουαλικά, ενδοοικογενειακά ή και κοινωνικά, για να μην υπολογίσουμε και το πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινά ψυχολογικά κακοποιημένης  γυναίκας που υπομένει την ανισοτιμία της.

Η βία, λοιπόν, κατά των γυναικών είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Ουσιαστικά είναι βία κατά του πυροσβέστη της βίας, γιατί η γυναικεία φύση όπου και να βρίσκεται εξομαλύνει, καταπραΰνει σβήνει τη βία!!! Καμιά λοιπόν κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και προσβλέπει σε ανάπτυξη και ευελπιστεί ειρήνη δεν αφήνει ατιμώρητη την οποιαδήποτε βία εναντίον των γυναικών και τη θυματοποίησή τους. Κάθε σύγχρονη πολιτεία οφείλει να θεσμοθετήσει την υποστήριξη και την προστασία των γυναικών, να δημιουργήσει δομές που θα αποτρέπουν κάθε μορφή βίας σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής εναντίον των γυναικών που είναι εξάλλου βάση και θεμέλιο κάθε κοινωνίας!!

Ευτυχισμένες γυναίκες, ευτυχισμένος κόσμος!!!! Όχι, λοιπόν, στη βία και στην κακοποίηση της γυναίκας. Ναι στην αλληλεγγύη, την αισιοδοξία, την αναγνώριση  της γυναίκας !!!!!!!!!!!!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή