"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Εφορία: Τα ψηφιακά ραβασάκια που θα ενεργοποιούνται αυτόματα σε 10 μέρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οριστικό τέλος σε κάθε έντυπη και παραδοσιακή μορφή ειδοποίησης των πολιτών βάζει η εφορία! Τα «ραβασάκια» θα πηγαίνουν μόνο στο email και οι πολίτες θα πρέπει από μονοί τους να ελέγχουν αν έχουν κάποια ειδοποίηση, γιατί αν περάσουν 10 ημέρες, το έγγραφο ή ειδοποίηση θα θεωρείται ότι παραδόθηκε.

Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη του κώδικα φορολογικών διαδικασιών που ξεκαθαρίζει ότι όλες οι πράξεις προσδιορισμού φόρου τελών, εισφορών, προστίμων αλλά και κάθε πράξη η έγγραφο της εφορίας που έχει σχέση με έλεγχο θα κοινοποιούνται μόνο ψηφιακά, δηλαδή μέσω e-mail (ή το app για όσους το έχουν κατεβάσει). Οι πολίτες, δε, καλούνται να επικαιροποιήσουν την ηλεκτρονική του διεύθυνση καθώς δεν θα μπορούν να επικαλεστούν αργότερα ως επιχείρημα ότι η ειδοποίηση πήγε σε λάθος e-mail!

Πρακτικά δηλαδή καταργείται η έγχαρτη αλληλογραφία που εφαρμόζεται έως σήμερα σε μεγάλο βαθμό. Όλα τα έγγραφα θα κοινοποιούνται με την ανάρτησή τους στο λογαριασμό που διαθέτει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ. Ο φορολογούμενος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και θα εισέρχεται στο πληροφοριακό σύστημα με τους κωδικούς του για να λάβει γνώση του εγγράφου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και μ’ αυτούς που δεν έχουν υπολογιστή ή smartphone τι γίνεται; Με ανθρώπους 75, 80 χρονών; Είναι συνταγματικό αυτό; Πώς το αποφασίζουν αυτό, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν..; Ορίζει το σύνταγμα ότι όλοι πρέπει να έχουν e-mail; Πού ζούμε, σε ποιά εικονική πραγματικότητα, τόση “πρόοδος” η ψωροκώσταινα τρομάρα μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης