Εφτασαν Αττική οι πεζοπορούντες σχολικοι φύλακες Reviewed by Momizat on . Μετά από 23 ημέρες πεζοπορίας έφτασαν στην Αττική οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, θέλοντας να διαμαρτ Μετά από 23 ημέρες πεζοπορίας έφτασαν στην Αττική οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, θέλοντας να διαμαρτ Rating: 0

Εφτασαν Αττική οι πεζοπορούντες σχολικοι φύλακες

Εφτασαν Αττική οι πεζοπορούντες σχολικοι φύλακες

Μετά από 23 ημέρες πεζοπορίας έφτασαν στην Αττική οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.234 σχολικών φυλάκων.

Για ένα τριήμερο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους σχολικούς φύλακες από τα συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων με σύνθημα «καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία ΣΔΚΥ Αττικής, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας θα υποδεχτούν τους συναδέλφους τους με μια εκδήλωση αλληλεγγύης σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, στον Αγ. Στέφανο στο κτίριο πρώην ΤΥΠΕΤ, στην οδό λεωφόρου λίμνης Μαραθώνα.

Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες αύριο θα μεταβούν στον Τύμβο του Μαραθώνα και την Τρίτη θα διαδηλώσουν στο Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους άνεργους και τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην υποδοχή των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων. Απευθύνεται σε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη και όσους εργαζόμενους μπορούν, να βρίσκονται στις 8 το πρωί της Δευτέρας στον Τύμβο του Μαραθώνα, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή).

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης (22.10.2013) , από την Αγία Παρασκευή έως το κέντρο της Αθήνας, όπου θα γίνει συγκέντρωση για την υποδοχή τους στις 12.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνονται α εξής: «Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών.

»Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».

Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών.
Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη και όσους εργαζόμενους μπορούν, να πλαισιώσουν την πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, στις 8:00 πμ, προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή) καθώς και την πορεία της Τρίτης, 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00πμ από την Αγία Παρασκευή και στη συγκέντρωση για την υποδοχή τους στο Σύνταγμα, στις 12:30μμ.
Καλεί επίσης τα Σωματεία του Δημοσίου στην Αττική και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους μέλη τους να συμμετάσχουν στην πορεία από την ΕΡΤ και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2013.

 

Αφήστε το σχόλιο σας