Εφυγε από τη ΧΑ ο βουλευτής Λάρισας Reviewed by Momizat on . Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το Σάββατο ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το Σάββατο ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Rating: 0

Εφυγε από τη ΧΑ ο βουλευτής Λάρισας

Εφυγε από τη ΧΑ ο βουλευτής Λάρισας

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το Σάββατο ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Για τον κ. Αλεξόπουλο, όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας καθώς ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε δηλώσεις του στο Βήμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας Χρ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι ανεξάρτητα από την ανεξαρτητοποίησή του θα κληθεί στην Επιτροπή, την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ.

Στην επιστολή του, ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστηρίζει ότι ανεξαρτητοποιείται «μετά από σωρεία αποκαλύψεων» για τη δράση μελών της ΧΑ. «Δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές» αναφέρει.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.
» Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.
» Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή