"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

«’Εφυγε» η Καίτη Παπανίκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα 75 της χρόνια «έφυγε» από την ζωή η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, η οποία έδινε τον τελευταίο καιρό μάχη με τον καρκίνο

Η ηθοποιός μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Δάσκαλοί της ήταν η Κατίνα Παξινού, η Άννα Συνοδινού, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Λυκούργος Καλλέργης, η Ελένη Χαλκούση και ο Αλέξης Σολωμό. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Μαθήτρια ακόμη πήρε μέρος σε φεστιβάλ απαγγελίας ποίησης στο Παρίσι, βραβεύτηκε και κηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο «Υπόγειο Της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν. Συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στην πρόζα και την επιθεώρηση.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε το 1963 με την ταινία «Μας Κρύβουν Τον Ήλιο» και το 1968 ήταν σταθμός για την καριέρα της όπου και έγινε περισσότερο γνωστή όταν υποδύθηκε τη Γαλλίδα Ρενέ, στην ταινία «Μια Ιταλίδα απο την Κυψέλη».

Η Καίτη Παπανίκα πήρε μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες, περιπέτειες και αρκετές τηλεοπτικές σειρές ενώ είχε τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε Γεια» του Γ. Τσεμπερόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης