"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Εύγε κα Παπακώστα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προς Κα Κατερίνα Παπακώστα

Βουλευτή Τρικάλων

Θίγετε το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας με πολύ εύστοχο και σαφή τρόπο. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, το οποίο δεν τιμά καθόλου το πολιτισμικό κοινωνικό μας είναι και γίγνεσθαι από κάθε πλευρά.

Σήμερα, αν και δεν είμαστε στην εποχή του Πάγκαλου1 έχει γίνει σημαντική πρόοδο και η θέση της γυναίκας κοινωνικά έχει καταξιωθεί σε σημαντικό βαθμό, χωρίς αυτό να είναι αρκετό.

 Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να παρουσιάσω την άποψη του χριστιανισμού για τη θέση της γυναίκας σε μια οικογένεια και κατ’ επέκταση σε μια κοινωνία που θέλει να λέγετε χριστιανική, καθώς αυτή νουθετείτε από την Αγία Γραφή, παρουσιάζοντας αυτούσια τις εντολές της, καθώς αυτές είναι καταγεγραμμένες από τους αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Ο Απόστολος Πέτρος στην 1η του Επιστολή στο 3ο  κεφάλαιο και στην παράγραφο 7 γράφει «Εσείς, άντρες, με τον ίδιο τρόπο, να κατοικείτε μαζί τους σύμφωνα με τη γνώση. Να αποδίδετε τιμή σε αυτές ως πιο αδύναμο σκεύος, το γυναικείο, εφόσον είναι και εκείνες κληρονόμοι της παρ’ αξία εύνοιας της ζωής μαζί σας, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι προσευχές σας.»  Ενώ ο Απόστολος Παύλος στη προς Εφεσίους επιστολή στο 5ο κεφάλαιο και στην 28η παράγραφο αναφέρει «Με τον ίδιο τρόπο οφείλουν να αγαπούν και οι σύζυγοι τις γυναίκες τους, όπως το δικό τους σώμα. Ο άντρας που αγαπάει τη γυναίκα του αγαπάει τον εαυτό του.»

Εύγε κα Παπακώστα

Η αναφορά αυτή αφορά την εποχή της δικτατορίας του Στρατηγού Πάγκαλου το 1925, όπου εκτός από τους άλλους περιορισμούς των γυναικών, υπήρξε και εμμονή του στο μάκρος της φούστας η οποία έπρεπε να είναι, εν είδη ποδήρη χιτώνα, απέχουσα 30 πόντους από του εδάφους. Τραγελαφικές ήταν οι εικόνες με τους χωροφύλακες να σταματούν τις «άσεμνες» γυναίκες και να μετρούν το μήκος της φούστας. Ο Μητσάκης με αφορμή αυτό έγραψε το τραγούδι «Στην εποχή του Πάγκαλου που ήταν μακριές οι φούστες» 

Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης