Ζήτημα με πολλές προεκτάσεις η επίθεση Ταμήλου σε Λάππα, για τα χρέη επαγγελματιών Reviewed by Momizat on . Μετά από πολύ καιρό παρενέβη σε ζήτημα της πόλης ο Μ. Ταμήλος. Και αφορά στη βεβαίωση των οφειλών των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στ Μετά από πολύ καιρό παρενέβη σε ζήτημα της πόλης ο Μ. Ταμήλος. Και αφορά στη βεβαίωση των οφειλών των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στ Rating: 0

Ζήτημα με πολλές προεκτάσεις η επίθεση Ταμήλου σε Λάππα, για τα χρέη επαγγελματιών

Ζήτημα με πολλές προεκτάσεις η επίθεση Ταμήλου σε Λάππα, για τα χρέη επαγγελματιών

Μετά από πολύ καιρό παρενέβη σε ζήτημα της πόλης ο Μ. Ταμήλος. Και αφορά στη βεβαίωση των οφειλών των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη ΔΟΥ. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ, επικρίνει τη δημοτική αρχή για αυτή της την απόφαση, υπενθυμίζοντας διαγραφή χρεών ύψους 800.000 ευρώ επί της δικής του θητείας.

Δηλαδή, επαγγελματίες δεν πλήρωσαν οφειλές, ενώ καλείται να τις πληρώσει οποιοσδήποτε άλλος πολίτης; Από την άλλη, σαφώς και τα χρέη πρέπει να εισπραχθούν, αλλά και να διευκολυνθούν αυτήν την περίοδο οι επαγγελματίες.

Πάντως ο κ. Ταμήλος κάνει λόγο και για την ανάγκη συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπενθυμίζουμε, επίσης, τη διαμαρτυρία του προέδρου του Σωματείου επισιτιστικών επαγγελμάτων (εδώ), μόλις πριν τρεις ημέρες, για τη δέσμευση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επαγγελματιών.

Ακολουθεί η επιστολή Ταμήλου:

 

tamΑνελέητο «κυνηγητό» των ελεύθερων επαγγελματιών από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάλγητη και απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρικκαίων, να βεβαιώσει τις οφειλές του 2007 των ελεύθερων επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη μας, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Τρικάλων και κατ’ επέκταση τη δέσμευση των σχετικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Με το τέλος του μήνα του μέλιτος και τη λήξη του Μύλου των Ξωτικών, φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου Τρικκαίων και της Δημοτικής Ομάδας του, προς τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας.

Η αξίωση της δημοτικής αρχής να πληρωθούν οι οφειλές των ελευθέρων, άμεσα και χωρίς προηγούμενη ρύθμιση που θα μοίραζε το ποσό της οφειλής σε δόσεις, φανερώνει την αναλγησία του κ. Λάππα και την υποταγή του στη λογική της εύκολης λύσης της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών.

Έπρεπε, ο Δήμαρχος  να είχε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λαμβάνονταν απόφαση διαγραφής αλλά και ρύθμισης των οφειλών σε  δόσεις όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος. Όμως, δεν επιλέχθηκε από μέρους της Δημοτικής Αρχής, αυτή η συναινετική διαδικασία και φθάσαμε σ’ αυτή την κίνηση εχθρότητας, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αίολου στις σχέσεις των ελεύθερων επαγγελματιών με τον Δήμο Τρικκαίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι  μέχρι το τέλος του 2010, με απόφαση Δ.Σ. είχε  διαγραφεί ποσό της τάξης των 800.000 € από τις οφειλές των ελευθέρων επαγγελματιών . Απόφαση που είχε δώσει οικονομική ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι του επαγγελματικού κόσμου αυτή τη δύσκολη εποχή,. Μόνο μέσω ενός γόνιμου διαλόγου με την πλευρά των ελευθέρων επαγγελματιών μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές των τελευταίων προς το Δήμο Τρικκαίων και να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, χωρίς αυθαίρετες και καταχρηστικές κινήσεις δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών από τη Δημοτική Αρχή.

 

Μιχάλης Ταμήλος

Τρίκαλα Πόλη Αναφοράς.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή