Ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας στην Καρδίτσα Reviewed by Momizat on . Ένα περιστατικό που βάζει τους πάντες σε σκέψεις, ως προς τα ήθη και την ουσία της δημοκρατίας, αλλά και της ελευθεροτυπίας, συνέβη στην Καρδίτσα. Δημοτικοί σύμ Ένα περιστατικό που βάζει τους πάντες σε σκέψεις, ως προς τα ήθη και την ουσία της δημοκρατίας, αλλά και της ελευθεροτυπίας, συνέβη στην Καρδίτσα. Δημοτικοί σύμ Rating: 0

Ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας στην Καρδίτσα

Ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας στην Καρδίτσα

era2Ένα περιστατικό που βάζει τους πάντες σε σκέψεις, ως προς τα ήθη και την ουσία της δημοκρατίας, αλλά και της ελευθεροτυπίας, συνέβη στην Καρδίτσα. Δημοτικοί σύμβουλοι ανωνύμως, προσέφυγαν στον εισαγγελέα της πόλης, ζητώντας παρέμβαση για τη χρήση του χώρου του δημοτικού στούντιο της ΕΡΑ, από τους απολυμένους της τέως ΕΡΤ.

Μάλιστα, το κείμενο που δημοσιοποίησαν οι εργαζόμενοι, περιέχει προσωπική επίθεση κατά δημοσιογράφου, η οποία ήταν και υποψήφια Δήμαρχος το 2010 υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι είναι παράνομη η παραμονή της στον χώρο, ότι παρανόμως αναμεταδίδεται το “αντάρτικο ραδιοφωνικό πρόγραμμα των αντιρρησιών της κλεισμένης ΕΡΤ”, ότι παρανόμως λειτουργεί η συχνότητα και εγκαλείται ο Δήμος Καρδίτσας, γιατί δεν έχει εισπράξει μισθώματα.

Εντύπωση προκαλεί το ότι δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι από τον λαό, δεν γράφουν το όνομά τους σε μια καταγγελία στον εισαγγελέα. Επίσης, το ότι αναφέρεται η πολιτική τοποθέτηση της δημοσιογράφου, κάτι που αγνοείται γιατί συμβαίνει. Εκτός κι αν οι συντάκτες ή ο συντάκτης του κειμένου θεωρούν ότι πρόκειται για κάτι κακό, να μετέχει κάποιος ή να είναι οπαδός ή να στηρίζει ένα κόμμα.

Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο κείμενο, έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο μήνες (στις 13 Νοεμβρίου 2013) και ο Δήμαρχος στήριξε τους εργαζόμενους (δεν είναι μόνο μία η δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Καρδίτσας), αλλά, κατά το κείμενο, «παραβίασε το καθήκον του», επειδή δεν εισέπραξε μισθώματα, άρα έβλαψε το συμφέρον του Δήμου, άρα πρέπει «να του καταλογιστούν» (λογικά, εννοεί τα χρήματα που δεν εισέπραξε από το μίσθωμα, εκτός αν εννοεί να του καταλογιστούν ευθύνες).
Το θέμα είναι, γιατί οι σύμβουλοι δεν γράφουν τα ονόματά τους, γιατί αναφέρουν την πολιτική προτίμηση της δημοσιογράφου και, βεβαίως, είναι ζήτημα του καθενός, να κρίνει, τι σημαίνει παρανομία σχετικά με την ΕΡΤ.

Η Ενωση Συντακτών
Στο θέμα παρενέβη και η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας. Με ανακοίνωσή της – που υπογράφει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών – καταδικάζει τα όσα συνέβησαν και εκφράζει τη συμπαράστασή της στη συναδέλφισσα.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει απερίφραστα τη σπουδή Δημοτικών Συμβουλών του Δήμου Καρδίτσας να προσφύγουν με καταγγελία τους και μάλιστα ανώνυμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ζητώντας του να παρέμβει για την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το στούντιο που στεγάζεται στη δημοτική αγορά της πόλης.
Η πρωτοφανής αυτή επίθεση κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη για την ενημέρωση άλλα και την επιβίωσή τους εδώ και 8 μήνες, καταδεικνύει περίτρανα το πώς ορισμένοι αιρετοί αντιλαμβάνονται το ρόλο της ενημέρωσης στον τόπο μας.
Η δε αναφορά τους στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΣΤΕ-Ε κα. Φρόσω Παύλου, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, την στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των δημοσιογράφων.
Παραδίδουμε όλους αυτούς τους ανωνυμογράφους στην κρίση της κοινωνίας και ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η καταγγελία.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην καταγγελλόμενη συνάδελφο μας και τονίζουμε ότι καμία τρομοκρατία δεν πρόκειται να εκφοβίσει κανέναν από εμάς. Οι μάσκες θα πέσουν και όσοι κρύβονται πίσω από τα προσωπεία τους θα αποκαλυφθούν».

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή