"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ζητούν την απομάκρυνση της διευθύντριας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξελίξεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας μετά το επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας.

 

Στη διάρκειά του  η διευθύντρια του σχολείου, η οποία είχε τεθεί σε 6μηνη αργία, μετά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και επέστρεψε στις αρχές Νοεμβρίου, δέχτηκε επίθεση, όπως καταγγέλλει, από τον γυμναστή, επειδή έβαλε τον ίδιο και άλλους εκπαιδευτικούς ως μάρτυρες σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα το πρωί από το σχολείο μέχρι τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την απομάκρυνση της διευθύντριας, για να ηρεμήσει, όπως υποστηρίζουν, το σχολείο.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή της στο Έθνος, η διευθύντρια Ματούλα Γκερμπεσιώτη, δίνει τη δική της εκδοχή για το περιστατικό.

Υποστηρίζει πως είχε τεθεί αυτοδίκαια σε αργία μετά την καταγγελία σε βάρος της και ότι έχει αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες, ενώ της επιβλήθηκε μόνο η ποινή στέρησης μισθού για 15 μέρες, για την οποία, όπως λέει πήρε προσωρινή διαταγή αναστολής της από το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας.

Στην επιστολή της η κ. Γκερμπεσιώτη αναφέρει ότι μόνο ένας εκπαιδευτικός της επιτέθηκε και δεν ενεπλάκησαν άλλοι συνάδερφοί της στο περιστατικό, όπως είναι ωστόσο γνωστό, εκτός από την ίδια άλλες δύο δασκάλες μεταφέρθηκαν με λιποθυμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο.

Δεν γίνεται επίσης καμία αναφορά στην ύπαρξη περιπολικού και ασθενοφόρου έξω από το σχολείο, ενώ δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ανέφεραν ότι «στη θέα του αστυνομικού που συνέλαβε τον εκπαιδευτικό εντός του σχολείου, οι μικροί μαθητές ξέσπασαν σε κλάματα και φώναζαν «μην πάτε φυλακή τον κύριο Αλέκο».

Η ίδια υποστηρίζει ότι κάλεσε τον σύζυγό της για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, επειδή δεν αισθανόταν καλά, ωστόσο παρόντες στο επεισόδιο αναφέρουν ότι εκείνος ζήτησε σε έντονο ύφος το λόγο από τους εκπαιδευτικούς.

Την επόμενη μέρα έγινε στο σχολείο συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με ψήφους 46 έναντι 34 αποφασίστηκε να ζητηθεί η απομάκρυνση της διευθύντριας από το σχολείο. Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και η ίδια η κ. Γκερμπεσιώτη, η οποία ανέφερε ότι δεν φταίει σε τίποτα και όσα της καταλογίζονται είναι ψευδή.

ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης