"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ηλίας Βλαχογιάννης : Μετά τα κλαρίνα τι;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τον Αν υπουργό Περιβάλλοντος κ. ΦΑΜΕΛΛΟ και λοιπούς πανηγυρίζοντες :

  Μετά τις μελωδικές, δημώδεις , κλαρινάτες  μελωδίες, Τι’; 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, υποδεχθηκαμε «μετά…. λουλουδιών και κλαρινων», τον Αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φαμελλο, στην περιοχή μας.
Ήρθε, εξήγγειλε και…. απήλθε….

Μας ανακοίνωσε το τέλος των έργων μερικής μεταφοράς υδάτινων πόρων, από τον Άνω ρου του Αχελώου, προς τη Θεσσαλική πεδιάδα.  Ένα έργο που μέχρι τώρα στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ και το έχει τόσο ανάγκη η Περιφέρεια μας.

Σαν «αντίδωρο», εξήγγειλε την ολοκλήρωση λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος Μεσοχώρας, αλλά και τη συνέχιση – ολοκλήρωση κατασκευής των φραγμάτων – ταμιευτήρων Πύλης, Μουζακίου, Νεοχωρίτη.

Αφού εισέπραξε αρκετά χειροκρότηματα, επαίνους και…. «ρομαντικές δημωδεις κλαρινατες μελωδίες»…., δικαίως οι Τρικαλινοι και Θεσσαλοί, περιμένουν τη συνέχεια και υλοποίηση των υπεσχημενων.

_ Τι γίνεται με το υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας; Ολοκληρώθηκε η Μ. Π. Ε.;, Τι προβλέπεται για την κατασκευή του οικιασμού, ο οποίος είχε δρομολογηθεί; Τι προβλέπεται για τις αποζημιώσεις των κατοικιών, κτισμάτων, οικοπέδων,δενδρώδων και καλλιεργούμενων εκτάσεων κ.λπ, των κατακλυζόμενων;  Ισχύουν οι συμφωνημένες τιμές του Νόμου Σουφλιά;   Θα…. «ξαναψάξουμε » το θέμα της κατάλληλης έκτασης για τη δημιουργία οικισμού και πρωτοβουλία τίνος; Ή «φτου κι απ την αρχή, σε δουλειά να βρισκόμαστε;»

Υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις και η πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του φράγματος Πύλης; (Να υπενθυμίσω ότι επί Νομαρχίας μου είχε ολοκληρωθεί η προμελέτη, με εκτιμώμενο κόστος κοντά στα 100 Εκατομμύρια ευρώ…..). Γιατί κάπου γράφθηκε ότι το μπαλάκι το «πέταξε» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία προφανώς και αδυνατεί να χρηματοδοτησει ένα τόσο μεγάλο έργο…

Για το φράγμα Νεοχωριτη πρέπει να υπενθυμίσω ότι είχαμε φθάσει στην οριστική μελέτη, με εκτιμώμενο κόστος, κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για το φράγμα Μουζακιου, υποθέτω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο προχωρημένο…

Και τα ερωτήματα, πυκνώνουν :  Θα προχωρήσει κάποιο έργο με χρηματοδότηση από το τομεακο πρόγραμμα του υπουργείου ή θα σφυρίζουν αδιάφορα, δείχνοντας προς την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποδεδειγμένα ΑΔΥΝΑΤΕΊ λόγω έλλειψης πόρων;

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που εναντιώθηκαν «παντοιοτρόπως και ποικιλλοτρόπως», στην ολοκλήρωση – λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος Μεσοχώρας, τώρα ΆΛΛΑΞΑΝ άποψη;

Ερωτήματα εύλογα, χωρίς αντιπολιτευτική στόχευση, με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης