Ηλίας Μόσιαλος : Η πολιτική παροχών στο κοινωνικό κράτος (με επιδόματα) τελείωσε. Reviewed by Momizat on . H κυβέρνηση έχει, αυτή τη στιγμή, την απόλυτη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Yλοποιεί πολιτικές (προσφυγικό, ασφαλιστικό, οικονομία) που καμιά άλλη H κυβέρνηση έχει, αυτή τη στιγμή, την απόλυτη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Yλοποιεί πολιτικές (προσφυγικό, ασφαλιστικό, οικονομία) που καμιά άλλη Rating: 0

Ηλίας Μόσιαλος : Η πολιτική παροχών στο κοινωνικό κράτος (με επιδόματα) τελείωσε.

Ηλίας Μόσιαλος : Η πολιτική παροχών στο κοινωνικό κράτος (με επιδόματα) τελείωσε.

H κυβέρνηση έχει, αυτή τη στιγμή, την απόλυτη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Yλοποιεί πολιτικές (προσφυγικό, ασφαλιστικό, οικονομία) που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει.

Παρά τις προσδοκίες της αντιπολίτευσης, η κοινοβουλευτική ομάδα της συμπολίτευσης (με κλάμα και δάκρυα) είναι συμπαγής. Η κοινωνία παρατηρεί παθητικά. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση περιμένει ανταλλάγματα (ρύθμιση του χρέους) και κατόπιν βελτίωση του οικονομικού κλίματος και επενδύσεις.

Η αντιπολίτευση παρακολουθεί χωρίς σχέδιο. Yπερτομεάρχης κατηγορεί υπουργούς γιατί έχουν την φωτογραφία του Βελουχιώτη στο γραφείο τους και εισπράττει απάντηση για το χουντικό παρελθόν του.

Στο πεδίο της παρελθοντολογίας η κυβέρνηση δεν χάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει τη στροφή του σε κάτι που είναι ακόμα απροσδιόριστο με περισσότερη πασοκοποίηση παλαιού ‘βαθέως’ τύπου. Έχει όμως πολύ μεγάλο ιδεολογικό πρόβλημα.

Οι πολιτικές που εφαρμόζει δεν είναι αριστερές.Η πολιτική παροχών στο κοινωνικό κράτος (με επιδόματα) τελείωσε.

Μένουν η υγεία και η παιδεία ως πεδία εφαρμογής σοβαρής κοινωνικής πολιτικής. Εκεί χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις φωτογραφίες του Βελουχιώτη.

Σχόλια (3)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή