Ηλεκτρονική ψηφοφορία από τον Δ. Τρικκαίων για τον δρόμο της Φειδίου! Reviewed by Momizat on . Μια νέα πρακτική, για ένα θέμα που αφορά σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή των Τρικάλων, στην – ποια άλλη; - οδό Φειδίου. Σε αυτή, ανέκυψε πρόβλημα με βάση Μια νέα πρακτική, για ένα θέμα που αφορά σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή των Τρικάλων, στην – ποια άλλη; - οδό Φειδίου. Σε αυτή, ανέκυψε πρόβλημα με βάση Rating: 0

Ηλεκτρονική ψηφοφορία από τον Δ. Τρικκαίων για τον δρόμο της Φειδίου!

Ηλεκτρονική ψηφοφορία από τον Δ. Τρικκαίων για τον δρόμο της Φειδίου!

Μια νέα πρακτική, για ένα θέμα που αφορά σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή των Τρικάλων, στην – ποια άλλη; – οδό Φειδίου. Σε αυτή, ανέκυψε πρόβλημα με βάση τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως πεζόδρομου και των συνακόλουθων απαγορεύσεων. 

Προκειμένου να λυθούν προβλήματα Κ.Ο.Κ. και στάθμευσης και για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις, ο Δήμος Τρικκαίων πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους κατοίκους του συγκεκριμένου δρόμου, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία – διαβούλευση. Οι κάτοικοι θα ψηφίζουν για το ποιος θα είναι ο χαρακτηρισμός του δρόμου:

1. Αν θα είναι πεζόδρομος (οπότε δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση κανενός οχήματος)

2. Αν θα είναι κανονικός δρόμος (οπότε θα επιτρέπεται η στάθμευση και θα ισχύει κανονικά ο Κ.Ο.Κ.)

Για να αποφευχθεί η ψήφος από κατοίκους άλλων περιοχών ή η διπλοψηφία ή ακόμη και η πολυψηφία από το ίδιο σπίτι, ο Δήμος Τρικκαίων δέχεται αιτήσεις των κατοίκων, με βάση τα υδρόμετρα. 

Δηλαδή, ο αριθμός παροχής της ΔΕΥΑΤ για κάθε οικία στον συγκεκριμένο δρόμο αποτελεί το εχέγγυο για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και τούτο, διότι κάθε αριθμός παροχής έχει ενταχθεί σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, που επιτρέπει ή απαγορεύει τη σχετική ψήφο. Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω της γενικής πλατφόρμας διαβουλεύσεων του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση dialogos.trikalacity.gr (εναλλακτικά, από την ιστοσελίδα του Δήμου, www.trikalacity.gr, ενότητα «Διαβουλεύσεις»).

Κάθε χρήστης εισέρχεται στο σύστημα με τους κωδικούς TAXISNET και ψηφίζει μόνο μία φορά με μόνο μία ψήφο ανά παροχή, εισάγοντας τον σχετικό αριθμό παροχής (υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΤ). Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021, ώστε να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και αναλόγως να αλλάξει ή να παραμείνει το ίδιο καθεστώς στην οδό Φειδίου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, ώστε με τη συνεργασία όλων, να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για την κίνηση οχημάτων και τη στάθμευση στην περιοχή. 

Σχόλια (1)

  • chris

    Πεζοδρόμηση της οδού Φειδίου και ταυτόχρονα στάθμευση των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων της ! Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες οδούς και παραδρομους της πόλης . Δεν είναι ωραίο να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των πολιτών για θέματα που θα έπρεπε να λύσει ο Δήμος ή η τροχαία ή η πολεοδομία κτλ

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή