Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Eνας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας της πληροφορικής στο χώρο της υγείας είναι τα πληροφοριακά συστήματα των ακτινοδιαγνωστικών τμημάτων. O διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ Λ Eνας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας της πληροφορικής στο χώρο της υγείας είναι τα πληροφοριακά συστήματα των ακτινοδιαγνωστικών τμημάτων. O διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ Λ Rating: 0

Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων
Eνας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας της πληροφορικής στο χώρο της υγείας είναι τα πληροφοριακά συστήματα των ακτινοδιαγνωστικών τμημάτων. O διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ Λάζαρος Μακρής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τρικάλων και εξήγγειλε την τοποθέτηση αυτών των πληροφοριακών συστημάτων  με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Μέσω των συστημάτων απεικονιστικής ιατρικής δημιουργείται  – ανέφερε ο κ Μακρής –  ένας πρότυπος ενιαίος κεντρικός ιατρικός φάκελος ασθενούς στον οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλα τα Νοσοκομεία και θα μπορούν να τον ενημερώνουν όταν απαιτείται.
Στον ιατρικό φάκελο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ακτινολόγοι και οι κλινικοί ιατροί όλων των νοσοκομείων. Επίσης προβλέπεται η διασύνδεση του συστήματος ιατρικού φακέλου ασθενούς με το ΑΜΚΑ και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση για αυτόματη άντληση και ανταλλαγή δεδομένων.
Το πρώτιστο όφελος πάντως θα το έχει ο ασθενής, αφού χωρίς τις γνωστές ταλαιπωρίες και γραφειοκρατία, όλα τα στοιχεία του θα είναι διαθέσιμα με ασφάλεια αυτομάτως στους ιατρούς που καλούνται να τoν υπηρετήσουν.
nosok4 nosok1 nosok2 nosok3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή