"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Ημέρα μνήμης για τους μαχητές του Υψώματος 731

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην ερχόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Μαχητές του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731» από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μνημείο που έχει στηθεί στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Στις 11 το πρωί θα αφιχθεί τιμητικό άγημα του ΕΛΟΚ στο χώρο του μνημείου και θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Παναγιώτη Μαρδάνη με τίτλο «Σύγχρονες Θερμοπύλες». Αμέσως μετά θα γίνει απόδοση τιμών από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, στον τελευταίο επιζώντα Μαχητή του 5ου Συντάγματος κ. Ευάγγελο Κόγια.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Σακκά, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και εθνικός ύμνος.
Να θυμίσουμε ότι στο Υψωμα 731, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της I Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Στο διάστημα από 9 έως 11 Μαρτίου 1941, πενήντα Τρικαλινοί θυσιάστηκαν ηρωικά, υπερασπιζόμενοι το ύψωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης