Ημέρα περιβάλλοντος (;) Reviewed by Momizat on . Μου θυμίζει η υπεύθυνη πολιτικής για το περιβάλλον στο WWF κυρία Θεοδότα Νάντσου, με μήνυμα που μου έστειλε στο προσωπικό μου mail , ότι σήμερα είναι η Παγκόσμι Μου θυμίζει η υπεύθυνη πολιτικής για το περιβάλλον στο WWF κυρία Θεοδότα Νάντσου, με μήνυμα που μου έστειλε στο προσωπικό μου mail , ότι σήμερα είναι η Παγκόσμι Rating: 0

Ημέρα περιβάλλοντος (;)

fragma sykia 1
Μου θυμίζει η υπεύθυνη πολιτικής για το περιβάλλον στο WWF κυρία Θεοδότα Νάντσου, με μήνυμα που μου έστειλε στο προσωπικό μου mail , ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος .
Μάλιστα .
Και το λέει αυτό σε μένα που γεννήθηκα και ζω στον Νομό που υπάρχει κατασκευασμένο το Φράγμα Μεσοχώρας του οποίου σκοπός ήταν να γίνει ένας μεγάλος ταμιευτήρας που θα έκανε παραλίμνια την ευρύτερη περιοχή (με προφανές το θετικό τουριστικό πρόσημο) και επί πλέον θα εξέτρεπε νερό προς την Συκιά για να λειτουργήσει το έτοιμο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής πράσινης οικολογικής ενέργειας .
Και το λέει αυτό σε μένα όταν γνωρίζω ότι δεν γίνονται όλα τα παραπάνω εξαιτίας του ότι η ίδια και οι συνεργάτες της με διακστικές προσφυγές με άλλη αιτιολογία (τάχα έλλειψη μελέτης διαχείρισης υδάτινων πόρων) κατόρθωσαν να καταντήσουν Έμφραγμα της περιοχής το εν λόγω Φράγμα .
Και το λέει αυτό σε μένα που γνωρίζω ότι για κάθε κιλοβατώρα που δεν παράγεται με οικολογικό τρόπο στην Συκιά την παίρνουμε από την Δυτική Μακεδονία καίγοντας τον περιβαλοντοκτόνο λιγνίτη που αφήνει χειρότερα μεγαλύτερo το οικολογικό αποτύπωμα στο Πλανήτη .
Τι να πώ ;
fragma
Στην φωτογραφία , που είναι τραβηγμένη από την κορυφή «Τσούκα» πάνω από το Τυφλοσέλι (Δροσοχώρι) διακρίνεται o «καθρέπτης» του φράγματος που βρίσκεται κάτω από το χωριό Μεσοχώρα/Τρικάλων που είναι έτοιμος από δεκαετίες και θα δημιουργούσε τον Ταμιευτήρα νερού . Δηλαδή μια Λίμνη , ανάλογη της Λίμνης Πλαστήρα της γειτονικής Καρδίτσας .
Συνεπώς προκύπτει ένα ερώτημα : αν υπήρξαν οι σημερινοί οικολογούντες την εποχή της υλοποίησης της ιδέας του Πλαστήρα θα είχε δημιουργηθεί η Λίμνη που αφενός έφερε τουρίστες στο βουνό και αφετέρου αρδεύει τον Καρδιτσιώτικο κάμπο ;
Nίκος Παδιώτης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή