"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Ημερίδα για την ασφάλεια του διαδικτύου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι δεκάδες κίνδυνοι που ελλοχεύουν για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικους, στο διαδίκτυο, είναι το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την αρχή μιας διαδικασίας ενημερωτικών δράσεων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση των δημοτών για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ετσι, ο Δήμος επιδιώκει να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Η ημερίδα διοργανώνεται το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο: νομικές προεκτάσεις, αληθινά περιστατικά και συμβουλές για ορθή χρήση».
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Καινοτομίας – Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, «Στόχος της ημερίδας είναι η πλήρης και έγκυρη ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών, των εφήβων και των παιδιών, για την ορθή χρήση και την αξιοποίηση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών. Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν ενεργά  κάνοντας ερωτήσεις κατά τη  διάρκειά της».
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μετάσχουν ως ομιλητές, ειδικοί από τρεις διαφορετικούς κλάδους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, θα μιλήσουν οι:

 

20:00 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Νομικές προεκτάσεις.

Εισηγητής: Κόμνιος Κομνηνός, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής & Επιστημονικός Συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

 

20:45 Περιστατικά από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Εισηγητής: Αντώνης Παπαντωνίου, Αστυνόμος Α’

 

21:15 Ο Άγνωστος στο σπίτι μας: συμβουλές για ορθή χρήση του Διαδικτύου

Εισηγητής: Κώστας Βεργίδης, Λέκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης