Ημερίδα για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο του προγράμματος Life Infocycle πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ananti City Resort, στα Τρίκαλα, Ημερίδα με θέμα την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Η Στο πλαίσιο του προγράμματος Life Infocycle πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ananti City Resort, στα Τρίκαλα, Ημερίδα με θέμα την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Η Rating: 0

Ημερίδα για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στα Τρίκαλα

anakiklosi
Στο πλαίσιο του προγράμματος Life Infocycle πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ananti City Resort, στα Τρίκαλα, Ημερίδα με θέμα την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) από τους πολίτες και τους συνεργαζομένους με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ φορείς.

Το παρών στην Ημερίδα έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής, Κωνσταντίνος Μπάρδας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων, Ιωάννης Κωτούλας, απευθύνοντας χαιρετισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που καταδεικνύουν την ανάγκη εκπαίδευσης φορέων και πολιτών γύρω από την ορθή διαχείριση των παλιών συσκευών. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να προληφθεί η ρύπανση από βλαπτικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές όταν αυτές απορριφθούν. Ενδεικτικό στοιχείο της μη αξιοποίησης όλων των υποδομών συλλογής κι επεξεργασίας των ΑΗΗΕ, καθώς και της ανεπαρκούς ενεργοποίησης των εμπλεκομένων φορέων είναι το χαμηλό επίπεδο συλλογής στην Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων από το θεσμικό δίκτυο της Ανακύκλωση Συσκευών. Όπως αναφέρθηκε, η συλλογή ΑΗΗΕ την προηγούμενη χρονιά ανήλθε στα 2,42 κιλά κατά μέσο όρο ανά κάτοικο έναντι του πανελλαδικού μέσου όρου των 4,16 κιλών.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση γύρω από ειδικότερα θέματα ανακύκλωσης ΑΗΗΕ και ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Τι είναι το Infocycle

Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθούν ενέργειες επικοινωνίας και δράσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί Roadshow με επί τόπου συλλογή παλιών συσκευών και εκθεσιακό χώρο που θα αναπαριστά χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. To Roadshow θα προβληθεί μέσω τοπικών
ενεργειών επικοινωνίας προς το κοινό, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία, online επικοινωνία και ενέργειες δημοσιότητας και θα επικοινωνεί το κεντρικό μήνυμα του Έργου. Επιπρόσθετα, οι δράσεις εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη διοργάνωση Ημερίδων για την ενημέρωση του συνόλου των εμπλεκομένων μερών στην αλυσίδα διαχείρισης των ΑΗΗΕ και την εκπαίδευση on-site των συνεργαζομένων φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Νατάσσα Βορηά – Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας, Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.,
email: nvoria@electrocycle.gr, τηλ: 210 5319780, Fax: 210 5319766

κος Χάρης Αγγελακόπουλος – Τεχνικός Δ/ντης – Περιβάλλοντος Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., Project Manager Infocycle email: hagelakopoulos@electrocycle.gr, τηλ: 210 5319780, Fax: 210 5319766

Αφήστε το σχόλιο σας