Ημερίδα ουσίας για τον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση Reviewed by Momizat on . Πριν εισέλθει κάποιος χθες το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, έβλεπε παιδάκια να κάνουν κουτσό, σχοινάκι, να παίζουν ποδόσφαιρο, να ασχολούνται Πριν εισέλθει κάποιος χθες το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, έβλεπε παιδάκια να κάνουν κουτσό, σχοινάκι, να παίζουν ποδόσφαιρο, να ασχολούνται Rating: 0

Ημερίδα ουσίας για τον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση

Ημερίδα ουσίας για τον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση

Πριν εισέλθει κάποιος χθες το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, έβλεπε παιδάκια να κάνουν κουτσό, σχοινάκι, να παίζουν ποδόσφαιρο, να ασχολούνται με δραστηριότητες με μπάλες. Οι παλιότεροι χαμογέλασαν, διότι θυμήθηκαν τα νιάτα τους. Όμως αυτές οι δραστηριότητες γίνονταν με την επίβλεψη αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ. Και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλησε να περάσει ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα», με τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση- Παροχή Υπηρεσιών Άσκησης και Υγείας». Δηλαδή, τη σχέση λαϊκού αθλητισμού με επιστημονικό τρόπο, εκμεταλλευόμενος ο Δήμος την πανεπιστημιακή Σχολή (εξ ου και ΣΕΦΑΑ πλέον η επίσημη ονομασία). Ο υποψήφιος Δήμαρχος επισήμανε τη σπουδαιότητα ύπαρξης της σχολής στην πόλη των Τρικάλων, ενώ ανέφερε ότι ο συνδυασμός προωθεί τη γνώση καλών πρακτικών από άλλες πόλεις, στον Δήμο Τρικκαίων. Η εφαρμογή, δηλαδή, τεχνογωσίας για την άθληση, από το επίπεδο της διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων «Αθληση για Ολους».

Οι ομιλητές εξειδίκευσαν στις ομιλίες τους, θέματα στα οποία πρωτοστατούν:

Διαχείριση Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Ελένη Ζουρνατζή, MSc. Διδάσκουσα στη ΣΕΦΑΑ  – ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Παγκρήτιο Στάδιο. Μια καλή πρακτική διαχείρισης αθλητικής εγκατάστασης: (Δρ. Δημήτριος Τσιράκος, γενικός διευθυντή και μέλος Δ.Σ. ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ. Διευθυντής Αθλητικών Κέντρων ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ – Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ηρακλείου για Αθλητικά Θέματα)

Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Δρ. Αθαν. Κουστέλιο, Καθηγητή ΣΕΦΑΑ – ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Οργάνωση και Διαχείριση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Μάγδα Ρουσσέτη,  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοιν. Προστασίας -Παιδείας – Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης)

Δράσεις αύξησης της φυσικής δραστηριότητας των δημοτών με στόχο την προαγωγή της υγείας (Δρ. Βασίλειος Γεροδήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ  – ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός από τις δράσεις για τα παιδιά, οι ενήλικες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άσκησης ανάλογα με το «προφίλ» τους (ηλικία, επίπεδο φυσικής κατάστασης κ.α.), ενώ υπήρχε πλούσιο πληροφοριακό υλικό.

Θανάσης Μιχαλάκης

 DSC09671 DSC09672 DSC09674 DSC09675 DSC09676 DSC09677 DSC09678 DSC09679 DSC09693 DSC09700 DSC09696 DSC09698 DSC09699 DSC09697 DSC09695 DSC09694 DSC09692 DSC09685 DSC09684 DSC09682 DSC09680 DSC09683 DSC09702

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή