"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

ΗΠΑ: Εκλογικό «θρίλερ» με ισοπαλία Χίλαρι-Τραμπ στο… παρά πέντε των εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Και οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωσαν 46% στην τελευταία δημοσκόπηση – Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν πλέον πιο «ειλικρινή» και «αξιόπιστο» των Τραμπ

Το απόλυτο ντέρμπι φαίνεται πως θα είναι οι εκλογές της επόμενης Τρίτης στις ΗΠΑ, με τις ανατροπές στις δημοσκοπήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τους δύο υποψήφιους να κλιμακώνουν την εκστρατεία τους, προσπαθώντας να κερδίσουν τους εκατομμύρια αναποφάσιστους.

Μπορεί πριν λίγες μέρες το σημαντικό προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον να έκανε πολλούς προεξοφλούν την νίκη της στις 8 του Νοέμβρη, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά για τη δημοκρατική υποψήφια τις τελευταίες μέρες.

Μετά την ανακίνηση από το FBI της υπόθεσης των email που διέρρευσαν όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και την ανακοίνωση ότι η υπηρεσία εξετάζει νέα στοιχεία για όσα συνέβησαν την εποχή εκείνη, το προβάδισμα της Δημοκρατικής πολιτικού «εξανεμίστηκε».

Σε σημερινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το ABC News και την Washington Post, οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται ισόπαλοι στο 46%, στο «παρά πέντε» των εκλογών.

Επίσης, η πρώην ΥΠΕΞ της Αμερικής βρίσκεται για πρώτη φορά πίσω από τον αντίπαλό της αναφορικά με το ποσοστό των ερωτηθέντων που τη θεωρούν «ειλικρινή» και «αξιόπιστη», μια εξέλιξη που – για πολλούς – σημαίνει περαιτέρω πτώση της στις δημοσκοπήσεις τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την «κρίση των email», έξι στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο που η πρώην ΥΠΕΞ χειρίστηκε την υπόθεση, παρόλο που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) εξακολουθεί να θεωρεί ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για το δίκτυο CNN στην Φλόριντα φαίνεται να επικρατεί η Χίλαρι Κλίντον με 49% και τον Ντόναλντ Τραμπ να συγκεντρώνει 47% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Εντούτοις, στην πολιτεία της Νεβάδα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αφήνει πίσω του την αντίπαλό του καθώς αγγίζει το 49% με την Κλίντον να συγκεντρώνει μόλις το 43%.

Παράλληλα, στην Αριζόνα ο Τραμπ συγκεντρώνει 49% και η Κλίντον 44%, ενώ στην Πενσυλβάνια ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αγγίζει το 44% και η αντίπαλός του το 48%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης