Ηρθε η ανάπτυξη: Πρώτη πιθανότερη για χρεωκοπία η Ελλάδα Reviewed by Momizat on . Ανησυχία προκαλεί έκθεση της BlackRock, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Η χώρα μας βρίσκεται υψηλότερ Ανησυχία προκαλεί έκθεση της BlackRock, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Η χώρα μας βρίσκεται υψηλότερ Rating: 0

Ηρθε η ανάπτυξη: Πρώτη πιθανότερη για χρεωκοπία η Ελλάδα

Ηρθε η ανάπτυξη: Πρώτη πιθανότερη για χρεωκοπία η Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί έκθεση της BlackRock, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Η χώρα μας βρίσκεται υψηλότερα και από την Αργεντινή, η οποία ως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει ορισμένα ομόλογα.
Σύμφωνα με την Ημερησία, ο δείκτης κινδύνου της BlackRock λαμβάνει υπόψη ποσοτικά στοιχεία όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα φορολογικά έσοδα και ποιοτικά, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.
Όπως αναφέρει, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις.
Σημειώνει πως οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.
Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.

Οι λίστες των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα):

Νορβηγία
Σινγκαπούρη
Ελβετία
Σουηδία
Γερμανία
Ταϊβάν
Φινλανδία
Καναδάς
Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία
Ολλανδία
Δανία
Χιλή
Νότια Κορέα
ΗΠΑ
Αυστρία
Μαλαισία
Τσεχία
Περού
Ηνωμένο Βασίλειο
Πολωνία
Ισραήλ
Κίνα
Ρωσσία
Φιλιππίνες
Ταϊλάνδη
Βέλγιο
Κολομβία
Γαλλία
Σλοβακία
Βραζιλία
Μεξικό
Νότια Αφρική
Ιαπωνία
Κροατία
Ινδονησία
Τουρκία
Ισπανία
Ινδία
Νιγηρία
Ιρλανδία
Ουγγαρία
Σλοβενία
Ιταλία
Αργεντινή
Πορτογαλία
Ουκρανία
Αίγυπτος
Βενεζουέλα
Ελλάδα

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή