Ηρθη η ασυλία Ταμήλου για παλιά υπόθεση της ΔΕΚΑ Reviewed by Momizat on . Την άρση της ασυλίας του Μιχάλη Ταμήλου και άλλων τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από τα αιτήματα των εισαγγελικών αρχών. Η υπόθεση Την άρση της ασυλίας του Μιχάλη Ταμήλου και άλλων τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από τα αιτήματα των εισαγγελικών αρχών. Η υπόθεση Rating: 0

Ηρθη η ασυλία Ταμήλου για παλιά υπόθεση της ΔΕΚΑ

Ηρθη η ασυλία Ταμήλου για παλιά υπόθεση της ΔΕΚΑ

Την άρση της ασυλίας του Μιχάλη Ταμήλου και άλλων τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από τα αιτήματα των εισαγγελικών αρχών. Η υπόθεση του τρικαλινού βουλευτή της ΝΔ αφορούσε σε παράβαση καθήκοντος, δηλαδή σε μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών όταν ήταν Δήμαρχος Τρικκαίων, από τη ΔΕΚΑ σε εργαζόμενους. Κατά τον ίδιο, με βαση παλαιότερες δηλώσεις του, το θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ταμήλου, ψήφισαν 159 βουλευτές, 42 ψήφισαν κατά, 9 «παρών» και 1 λευκό.

Επίσης, ήρθη η βουλευτική ασυλία για τον βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Μενέλαο Βλάχβεη με 161 υπέρ της άρσης, 42 κατά, 7 «παρών» και 3 λευκά. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Βλάχβεη είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ΄ εξακολούθηση από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Υπέρ της άρσης του βουλευτή Ηρακλείου Ιωάννη Μιχελογιαννάκη ψήφισαν 203 βουλευτές, 5 βουλευτές ψήφισαν κατά, 2 «παρών» και τρεις βουλευτές ψήφισαν λευκό. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μιχελογιαννάκη αφορά σε υπόθεση απιστίας στην Υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ.

Για την άρση ασυλίας του βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη ψήφισαν υπέρ 151 βουλευτές, κατά 55, 6 «παρών» και 1 λευκό. Η άρση ασυλίας του κ. Χριστογιάννη αφορά σε υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή. Το αίτημα αφορούσε υπόθεση κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη μετά από μήνυση των νέων ιδιοκτητών που ισχυρίζονται ότι ο κ. Κασσής προκάλεσε επεισόδια.

Ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας το πρωί στην Ολομέλεια, υπογράμμισε ότι είχε και έχει την άποψη πως η Δωδώνη θα έπρεπε να περάσει στις ενώσεις παραγωγών ενώ επέμεινε ότι ακόμη και σήμερα, με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά «με το τίμημα, τον πραγματικό ιδιοκτήτη που κρύβεται πίσω από την off shore αλλά και την προσβλητική συμπεριφορά του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας».

Ο κ. Κασσής ανέφερε επίσης ότι την ημέρα των επεισοδίων δεν βρισκόταν στην περιοχή και υπογράμμισε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Δωδώνης θα πρέπει να αφήσουν τις απειλές και να δώσουν στους παραγωγούς τα χρήματα που τους χρωστάνε γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Υπέρ της ασυλίας του κ. Κασσή ψήφισαν 33 βουλευτές, 167 ψήφισαν κατά της άρσης, 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και 3 ψήφισαν με λευκό.

(Με πληροφορίες από το efsyn.gr)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή