Ηρώ Διώτη: Από τη Θεσσαλία παράδειγμα για την αυριανή κυβέρνηση Reviewed by Momizat on . "Πρέπει να δούμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σαν εκλογές για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που θα προκύψουν θα είναι οι άνθ "Πρέπει να δούμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σαν εκλογές για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που θα προκύψουν θα είναι οι άνθ Rating: 0

Ηρώ Διώτη: Από τη Θεσσαλία παράδειγμα για την αυριανή κυβέρνηση

Ηρώ Διώτη: Από τη Θεσσαλία παράδειγμα για την αυριανή κυβέρνηση
“Πρέπει να δούμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σαν εκλογές για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που θα προκύψουν θα είναι οι άνθρωποι της σύγκρουσης με τις κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές” δήλωσε μιλώντας από το στούντιο του 105,5 η υποψήφια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.Τόνισε πως στόχος είναι να εφαρμοστούν τοπικά σχήματα τα οποία “θα κινητοποιήσουν τον κόσμο και να είναι σύμμαχος. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα πρέπει να δώσουν ένα τελείως διαφορετικό παράδειγμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης στο τόπο” πρόσθεσε η Η. Διώτη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Για την εκλογική κάθοδο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη. Νομίζω ότι όταν στρατεύεσαι στην Αριστερά, στρατεύεσαι σε οποιοδήποτε πόστο μπορείς να βοηθήσεις.

Για τις θεσσαλικές ιδιαιτερότητες

Στη Θεσσαλία υπήρξαν ουσιαστικά δύο δίπολα: Λάρισας-Βόλου που ήταν πιο ανεπτυγμένο και Καρδίτσα-Τρίκαλα, γιατί εκεί είναι και ο πιο μικρός κλήρος, εκεί είναι και οι πιο φτωχοί αγρότες. Ο Βόλος έχει και τη βιομηχανική ζώνη, όπου έχει ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας. Στις εκλογές αυτές, τις οποίες αν θεωρήσουμε ότι είναι εκλογές για τοπική κυβέρνηση, η Θεσσαλία συνοψίζει όλες τις πολιτικές τις οποίες μία αυριανή κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει.

 

Για τη βιωσιμότητα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχει ήδη υπάρξει ένα περιφερειακό πρόγραμμα από την προηγούμενη περιφερειακή παράταξή μας με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη. Οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι στην τρέχουσα πολιτική αναμέτρηση θα πρέπει να είναι Περιφερειάρχες και δήμαρχοι της σύγκρουσης. Γιατί είναι προφανές ότι υπάρχει το Μνημόνιο, υπάρχει ο Καλλικράτης, αλλά κατά τη γνώμη μου όποιος είναι επικεφαλής ενός αυτοδιοικητικού σχήματος, πρέπει να δώσει ένα τελείως διαφορετικό παράδειγμα για το τι θέλει να κάνει στον τόπο του. Ένα άλλο παράδειγμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας συγκρουόμενος με τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές, μπαίνοντας μπροστά και κινητοποιώντας τον κόσμο.

 

Για το “γνώρισμα του καινούριου” πολιτικά και κοινωνικά

Πρέπει να οργανώσεις κοινωνικές συμμαχίες. Κοινωνική συμμαχία σημαίνει το να συμμαχείς με τον κόσμο ο οποίος αυτή τη στιγμή πλήττεται και ο οποίος δεν έχει “χρώμα”, όπως για παράδειγμα ο κόσμος της εργασίας. Οπότε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο λόγω διαθεσιμότητας ή απολύσεων, οι γιατροί, οι καθηγητές, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι αγρότες, τα νέα παιδιά που αισθάνονται εγκλωβισμένα σε μία κατάσταση… Και επειδή θα είναι πολύ δύσκολα την επόμενη μέρα, κυρίαρχο είναι να εμπλέξεις τον κόσμο σε αυτή τη διαδικασία, να τον βγάλεις στο δρόμο, να τον κινητοποιήσεις, να του ζητάς τη γνώμη, να εφαρμόσεις άλλες μορφές συμμετοχής, δημοκρατίας, λήψης αποφάσεων. Και όταν “εκπαιδεύεις” 30 χρόνια έναν κόσμο στην ανάθεση και σε μία πελατειακή λογική, το πιο δύσκολο αλλά και το πιο ενδιαφέρον είναι το να σπάσεις αυτή την αντίληψη.

 

–  «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»

Υπάρχει ένας κόσμος που κινητοποιείται, που χτίζει δομές αλληλεγγύης, που απαντά στη βαρβαρότητα με τέτοιες δομές στο σήμερα και όχι στη λογική ότι μετά από 25 χρόνια θα ‘ρθει ο σοσιαλισμός. Το μέλλον το χτίζεις από σήμερα. Οπότε αυτό που έλεγε τότε η Ρόζα Λούξεμπουργκ «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι ένα πολύ επίκαιρο μήνυμα.
(Πηγή stokokkino.gr, γραφείο Τύπου Η. Διώτη)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή