Ηρώ Διώτη: Τίποτε λιγότερο από τη νίκη, στον “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” Reviewed by Momizat on . Οι  βασικές αρχές, το όνομα του συνδυασμού και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, παρουσιάστηκαν πριν λίγο στο Κιλελέρ, από την Ηρώ Διώτη. Η υποψήφια περιφερειάρχ Οι  βασικές αρχές, το όνομα του συνδυασμού και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, παρουσιάστηκαν πριν λίγο στο Κιλελέρ, από την Ηρώ Διώτη. Η υποψήφια περιφερειάρχ Rating: 0

Ηρώ Διώτη: Τίποτε λιγότερο από τη νίκη, στον “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία”

Ηρώ Διώτη: Τίποτε λιγότερο από τη νίκη, στον “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία”

Οι  βασικές αρχές, το όνομα του συνδυασμού και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, παρουσιάστηκαν πριν λίγο στο Κιλελέρ, από την Ηρώ Διώτη. Η υποψήφια περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας στην ομιλία της αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας». Συγκεκριμένα, τόνισε:

 dioti2

Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι ξεκινάμε σήμερα επίσημα την προεκλογική μας εκστρατεία από το Κιλελέρ, έναν τόπο που σηματοδοτεί μεγάλους αγώνες για τη Θεσσαλία, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. Η πρώτη πράξη συνειδητοποίησης των αγροτών, τότε το 1910, ήταν η δημιουργία των δικών τους οργανώσεων. Από αυτό ξεκίνησαν όλα. Εμείς σήμερα αποτίωντας φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αν ο κόσμος πάρει την τύχη του στα χέρια του. Κι αυτή είναι μια βασική διαφορά της Αριστεράς απ’ όλους τους άλλους. Θέλουμε να πορευτούμε σε ένα δρόμο ανατροπής για μια άλλη Θεσσαλία για μια καλύτερη ζωή για τους και μαζί με τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές. Θέλουμε οι άνθρωποι της Θεσσαλίας να επιβάλλουν αλλαγή πορείας, όχι μόνο με τη στήριξη της Αριστεράς στις κάλπες που θα στηθούν σε τοπικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, αλλά και με την παρουσία τους παντού όπου διακυβεύεται η τύχη του τόπου μας και το μέλλον.

Οι εκλογές αυτές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα έχουν και βαθιά πολιτικό χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή για το μέλλον που δεν είναι μόνο για τον τόπο μας αλλά είναι και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Για μας είναι ένας συλλογικός αγώνας στον οποίο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με βαθιά συναίσθηση του δύσκολου αυτού δρόμου που θέλουμε να είναι δρόμος ανατροπής. Με την συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα που ήδη το κάνουμε πράξη σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα κουβεντιάζοντας με όλους τους θεσμούς, τις οργανώσεις της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων, με τους ίδιους τους ανθρώπους που αγωνιούν. Προτεραιότητά μας είναι οι κοινωνικές ανάγκες, οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τα επικοινωνιακά έργα τα οποία είναι ατάκτως ερριμμένα και χωρίς κανένα σχέδιο, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά κοινωνική ανταποδοτικότητα. Η Θεσσαλία έχει τρομερές ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, την ανεργία, τη δυσκολία πρόσβασης στην πρωτοβάθμια υγεία, την ύφεση, την απελπισία πολλών συνανθρώπων μας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες και όχι τα έργα πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς ή τα έργα βιτρίνας χωρίς περιεχόμενο.

dioti3Οι σημερινές αρχές του τόπου είναι υποταγμένες στη μνημονιακή πολιτική και στην κεντρική εξουσία και δεν μπορούν να συγκρουστούν με αυτές τις πολιτικές διότι απλά συμφωνούν μαζί τους. Για ό,τι κι αν ταλαιπωρεί τον κόσμο στη Θεσσαλία δεν μπορούν να δώσουν λύση ή να σπρώξουν προς μια λύση. Ούτε για την ανεργία, ούτε για τα νερά, ούτε για τα διόδια, ούτε για τους αγρότες, ούτε για τα κλειστά εργοστάσια, ούτε για τίποτα. Μπορούν μόνο να κάνουν φιέστες μπροστά στις κάμερες.

Εμείς ξεκινάμε με στόχο τη νίκη, τίποτα λιγότερο. Έχουμε και τη θέληση και την ικανότητα και την πολιτική να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του κόσμου τον οποίο καλούμε να μας στηρίξει αλλά και να μας ελέγχει κάθε στιγμή. Εμάς η δύναμή μας είναι οι πολίτες. Δε θα μας στηρίξουν ούτε συμφέροντα ούτε ΜΜΕ. Αντιθέτως, συνήθως μας πολεμάνε όπως πολεμάνε την κοινωνία τόσο καιρό τώρα και την υποβάλλουν σε αφαίμαξη εισοδημάτων και δικαιωμάτων.

Το σύστημα εξουσίας του δικομματισμού φρόντισε να κερδίσουν εις βάρος του λαού, εις βάρος μας, οι λίγοι και εκλεκτοί, οι έχοντες και οι κατέχοντας που τα τεράστια κέρδη τους τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι. Το σχέδιο είναι καλά στημένο και εμείς καλούμαστε να το ανατρέψουμε, αν θέλουμε να υπάρχει αύριο με αξιοπρέπεια και δημοκρατία.

Η Θεσσαλία έχει τεράστιες δυνατότητες και η πιο μεγάλη της δυνατότητα είναι οι ίδιοι οι Θεσσαλοί και Θεσσαλές, οι ίδιοι της οι άνθρωποι και το περιβάλλον που διαθέτει. Αυτά είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με ένα σχέδιο λοιπόν που θα στηρίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους και θα υπηρετεί κοινωνικές ανάγκες, μπορούμε να ανοίξουμε, όσο δύσκολο και να’ ναι, ένα άλλο δρόμο για τη Θεσσαλία …και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Οι εφεδρείες του συστήματος είτε αυτές ονομάζονται 58, είτε ποτάμια, είτε ακροδεξιά δεν είναι λύση, ποτέ δεν ήταν. Υπάρχουν για να εμποδίσουν μια λύση προς όφελος του κόσμου, μια λύση ενάντια στο μνημονιακό σχέδιο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι αυτοί επιστρατεύτηκαν για να εμποδίσουν τη λύση. Γιατί είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων, όλων αυτών που λυμαίνονται το μόχθο του κόσμου και της κοινωνίας και προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του από αυτό που είναι ουσιαστικό και για τη Θεσσαλία και για παντού. Ιδιαίτερα ο φασισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός σε όλες τις ιστορικές στιγμές δηλητηρίασαν κοινωνίες και οδήγησαν την Ευρώπη στην φρίκη. Ποτέ ξανά δεν μπορεί αυτό να ξανασυμβεί. Οι κοινωνίες δεν προκόβουν με μίσος και μαφίες. Το δρόμο μας θα τον βρούμε με αγώνα, αλληλεγγύη, θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Αυτός ο κοινός αγώνας με αυτούς τους στόχους θέλουμε να καθρεφτίζεται στα ψηφοδέλτια μας, με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της κοινωνίας της Θεσσαλίας παρόντες και παρούσες. Όλους και όλες αυτούς και αυτές που ονειρεύονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής μας παράταξης που ονομάζεται «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» συμμετέχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτόν τον κοινό σκοπό.

Ξεκινώντας από τους αντιπεριφερειάρχες τους οποίους ανακοινώνουμε σήμερα.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια και οι θέσεις της Περιφερειακής μας παράταξης.

Σας ευχαριστώ και με τη Νίκη!

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας