Ηχηρό ΟΧΙ από τους κατοίκους Βαλτινού στην μόλυνση του περιβάλλοντος Reviewed by Momizat on . ΨΗΦΙΣΜΑ  «Εμείς οι κάτοικοι του Βαλτινού και των γύρω χωριών σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αποφασίζουμε ομόφωνα στην Γενική Λαϊκή Συνέλευσή μας, ότι είμαστε ΨΗΦΙΣΜΑ  «Εμείς οι κάτοικοι του Βαλτινού και των γύρω χωριών σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αποφασίζουμε ομόφωνα στην Γενική Λαϊκή Συνέλευσή μας, ότι είμαστε Rating: 0

Ηχηρό ΟΧΙ από τους κατοίκους Βαλτινού στην μόλυνση του περιβάλλοντος

Ηχηρό ΟΧΙ από τους κατοίκους Βαλτινού στην μόλυνση του περιβάλλοντος

ΨΗΦΙΣΜΑ 

«Εμείς οι κάτοικοι του Βαλτινού και των γύρω χωριών σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αποφασίζουμε ομόφωνα στην Γενική Λαϊκή Συνέλευσή μας, ότι είμαστε αντίθετοι στην επένδυση της δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, διότι πιστεύουμε πως η βαθμιαία ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προέρχεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Η απελευθέρωση αερίων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά (όπως το διοξείδιο του θείου) σημαίνει αντίστοιχη βλάβη των ζώων που εξαρτώνται απ’ αυτά.

Τα φυτά δηλητηριάζονται από τα τοξικά αέρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι δηλητήρια και για τα ανθρώπινα όντα, προκαλώντας άμεσες επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα ή επιδρώντας στα κύτταρα για τη δημιουργία καρκίνων.

Και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η επένδυση είναι έγκλημα κατά της ζωής με τη σθεναρή μας αυτή αντίθεση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία τέτοια δράση στον τόπο μας.

 

Το ψήφισμά μας να κοινοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Βαλτινού στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Τρικκαίων καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή