Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία – Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις Reviewed by Momizat on . Η 62χρονη καγκελάριος Μέρκελ θα διεκδικήσει για  τέταρτη φορά την ηγεσία της Γερμανίας, όπως αποφάσισε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Μάλιστα, στο πλευρό της φα Η 62χρονη καγκελάριος Μέρκελ θα διεκδικήσει για  τέταρτη φορά την ηγεσία της Γερμανίας, όπως αποφάσισε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Μάλιστα, στο πλευρό της φα Rating: 0

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία – Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία – Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η 62χρονη καγκελάριος Μέρκελ θα διεκδικήσει για  τέταρτη φορά την ηγεσία της Γερμανίας, όπως αποφάσισε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Μάλιστα, στο πλευρό της φαίνεται πως έχει και την  πλειοψηφία των Γερμανών. Μόνο το 39% δεν το επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά, αφού τότε την εκ νέου υποψηφιότητά της την επιθυμούσε μόνο το 42% και το 50% δήλωνε κατά. Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα δημοσκόπηση, εάν ήταν να εκλεγεί άμεσα από το λαό καγκελάριος στη Γερμανία, η Μέρκελ θα εκλεγόταν με 51% έναντι 21% του δυνητικού αντιπάλου της, του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει εάν θα είναι τελικά υποψήφιος.

Κι ενώ το 90% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) είναι υπέρ της υποψηφιότητας Μέρκελ μόνο ο ένας στους δύο σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόφορους τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Γκάμπριελ

Η Μέρκελ είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Εάν επανεκλεγεί τον 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια και αν παραμείνει και μετά θα είναι όσα και ο Χέλμουτ Κολ.

Πάντως το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) όπως και οι Πράσινοι (Die Gruenen) έχουν άνοδο σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση: Οι μεν πρώτοι θα ελάμβαναν 33 % αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές οι δε δεύτεροι 12% , δηλαδή 1% και 2% παραπάνω αντiστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Άνοδο έχει και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD),του οποίου το ποσοστό ανέρχεται στο 13%. Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ισοψηφεί με το σοσιαλδημοκρατικό (33%), έχοντας μια μείωση της τάξεως του 1%, όπως και η Αριστερά η οποία θα ελάμβανε 9%. Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) παραμένει στο οριακό -λόγω του εκλογικού συστήματος- για την είσοδό του στη Μπούντεσταγκ 5%.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή